Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Očekujem da Abazović bude mandatar za sastav nove Vlade

Manjinske partije su bili ravnopravni partneri u toj Vladi, i zastupljeni više nego ikada prije. Sa pažnjom pratimo razgovore oko formiranja nove Vlade i sporazum partija koje čine većinu od 41 poslanika

Očekujem da Dritan Abazović bude mandatar za sastav nove Vlade, poručio je predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Bilo je očekivano, prema njegovim riječima, da oni koji su bez konsultacija, “brzopleto i bez analize ‘šta sjutra’, srušili 43. Vladu Dritana Abazovića, imaju plan B, odnosno drugo rješenje”.

“Upozoravao sam tih dana da je to ishitrena odluka, dugoročno štetnija za naša dešavanja od odluka koje je 43. Vlada donijela za 100 dana. A situacija u našoj državi jasno pokazuje da nije bio razlog rušenja ove Vlade, ono što se bukvalno najviše tih dana potenciralo”, dodao je Đeljošaj.

Dritan Abazović je, kako kaže, formirao “najinkluzivniju Vladu ikada u Crnoj Gori”.

“Manjinske partije su bili ravnopravni partneri u toj Vladi, i zastupljeni više nego ikada prije. Sa pažnjom pratimo razgovore oko formiranja nove Vlade i sporazum partija koje čine većinu od 41 poslanika. Očekujem da Dritan Abazović bude mandatar za sastav nove Vlade. Manjinama bi ova činjenica olakšala poziciju odluke da pregovaramo ali i da budemo dio 44. Vlade Crne Gore, ukoliko su javni pozivi za učestvovanje u novoj Vladi bili iskreni prema manjinama”, zaključio je Đeljošaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
09.09.2022-17:41 17:41

Da je vaše bogomolje poklonio Srbiji drugačije bi zborili garant…

Danka
09.09.2022-18:17 18:17

Djeljosaj je Srpski spijun i svi vidimo sta on radi ikako radi protiv CRNOGORACA kaze da bi Manjine usle u Vladu sa Cetnicima a zna da to nijesu nikad CINJELE  niti bi ikad IZDALI CRNOGORCE a ne bili u nacionalisticku VLADU umislio ako bi njegova PROSRPSKA  PARTIJA AA  usla da bi svi ostali !Nadamo se da ce ga kazniti biracii ovoj splacini nedati da cencus predje!