Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Javna rasprava o Predlogu zakona o elektronskim komunikacijama počeće 25. januara

''Javna rasprava će se sprovesti dostavljanjem primjedbi, predloga i sugestija u pisanom i elektronskom obliku, kao i organizovanjem okruglog stola''

Javna rasprava o Predlogu zakona o elektronskim komunikacijama počeće 25. januara, saopštio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

“U cilju blagovremene informisanosti javnosti Ministarstvo ekonomskog razvoja, uputiće 25. januara 2024. godine Javni poziv, organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos unapređenju kvaliteta teksta Predloga zakona o elektronskim komunikacijama. Javna rasprava će se sprovesti dostavljanjem primjedbi, predloga i sugestija u pisanom i elektronskom obliku, kao i organizovanjem okruglog stola”, kazao je on.

Prema njegovim riječima predloženi zakon će u potpunosti biti usaglašen sa pravnom tekovinom EU, i najboljom evropskom praksom, a naročito sa EU direktivom 2018/1972/EU Evropski elektronski komunikacioni zakonik (EECC).

“Predlog zakona biće pripremljen u saradnji sa svim zainteresovanim stranama uključujući, Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, kao i predstavnike operatera i nevladinog sektora”, zaključio je Đeljošaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve