Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Đeljošaj i Zenka: Albanski forum i DUA formirali zajednički klub poslanika, promovisaćemo evropske i zapadne vrijednosti

Poručuju da će njihov klub održavati odlične odnose kako sa zemljama regiona, tako i sa zapadnim zemljama, prvenstveno sa SAD, kao našim glavnim saveznikom

Albanski forum saopštio je danas da su zajedno sa Demokratskom unijom Albanaca (DUA) formirali zajednički klub poslanika u Skupštini Crne Gore, gdje će lider Nik Đeljošaj biti predsjednik kluba.

“Odlučili smo se da učinimo ovaj korak u cilju većeg jedinstva Albanaca kao i njihovog autentičnog predstavljanja. Samo zajedno možemo da radimo na integraciji i napretku Albanaca, gdje će to biti ključni dio naše agende djelovanja. Političko djelovanje kluba je jedinstveno u svakom pogledu, jednoglasno štiteći i promovišući prava albanskog naroda”, navodi se u zejdničkoj izjavi Nik Đeljošaj (Albanski forum) i Mehmeta Zenke (DUA).

Zenka

Na ovaj način, kako dodaju, tri jedinstvena albanska poslanika će “dostojanstveno predstavljati svoj narod i predano i posvećeno raditi na razvoju i unapređenju svih opština u kojima žive Albanci”.

“Iz našeg poslaničkog kluba albanski jezik će se sa ponosom čuti i odjekivati u Skupštini Crne Gore. Nastavak integracije Albanaca, unapređenje njihovog životnog standarda i potpuna faktorizacija biće pojačani kroz naš klub. Takođe, naš klub će predstavljati konkretan temelj za promociju evropskih i zapadnih vrijednosti, podržavajući i zalažući se da Crna Gora postane prva naredna članica EU, kao i jačanje pozicije Crne Gore u okviru NATO-a”, ističu Đeljošaj i Zenka.

Poručuju da će njihov klub održavati odlične odnose kako sa zemljama regiona, tako i sa zapadnim zemljama, prvenstveno sa SAD, kao našim glavnim saveznikom.

“Sigurni smo da će naš klub na pošten i autentičan način predstavljati Albance i u novoj 44. Vladi Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
04.10.2023-10:46 10:46

Promovisacete ..se…sa cetnicima…sramite se…!