Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Država je juče urušena, aktuelne političke elite ne žele dobro Crnoj Gori

On je poručio da se, djelima pokazuje kako i koliko se želi evropska Crna Gora i kako se poštuju naši međunarodni partneri koji pokušavaju da nam pomognu da se što prije integrišemo u Evropsku uniju

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj kazao je da je država Crna Gora juče urušena, a Evropskoj komisiji, koja je ključni partner/kontrolor u procesu evropske integracije, poslata jasna i nedvosmislena poruka: “da smo daleko od EU, da aktuelne političke elite ne žele dobro Crnoj Gori i da ne žele da Crna Gora bude dio Evropske unije”.

Kako je ocijenio, takav stav je juče iznijelo 80 poslanika Skupštine Crne Gore.

“Prvo je na evropskom ispitu pala “jedna strana”, kada nisu glasali za izbor sudije(a) Ustavnog suda! Odmah potom je i “druga strana” pala na evropskom ispitu, glasajući za usvajanje neustavnog Zakona o predsjedniku i proceduru za njegovo objavljivanje”, rekao je Đeljošaj.

On je kazao da je, jedina politička opcija koja je u potpunosti slijedila evropski put i pokazala na djelu koliko želi da Crnu Goru vidi kao dio Evropske unije i dokazala da u potpunosti usklađuje svoje političko djelovanje sa načelima politike Evropske komisije je – Albanska lista (AA, Forca, DSA, Pespektiva i NAU), čiju je listu predvodio na posljednjim parlamentarnim izborima, a koju trenutno u Skupštini predstavlja poslanik Genci Nimanbegu.

“Glas Albanske liste je bio “za” za izbor sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda. Glas Albanske liste je bio “protiv” izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku”, naveo je Đeljošaj.

On je poručio da se, djelima pokazuje kako i koliko se želi evropska Crna Gora i kako se poštuju naši međunarodni partneri koji pokušavaju da nam pomognu da se što prije integrišemo u Evropsku uniju.

“Dakako, bolje je što je makar 1 od 81 poslanika u potpunosti bio usklađen sa stanovištima Evropske komisije2, ocijenio je Đeljošaj.

On je poručio kako ostalima ostaje da se zapitaju kakvu to Crnu Goru žele, s obzirom na to kako je naveo, ovaj period nikome od ovih 80 i njihovim partijama neće biti za ponos, “jer smo, prvi put nakon devedesetih, opet – kontra svijeta”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve