Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeka: Ustavni sud da utvrdi je li Zakon o predsjedniku ustavan ili nije

''Svako treba da radi svoj posao, a to znači i Ustavni sud. Zato nam je nužno da se ta institucija što prije kompletira.''

Ministar za ljudska i manjinska prava u tehničkom mandatu Fatmir Đeka je, komentarišući usvojene izmjene Zakona o predsjedniku i kritike koje stižu iz Evropske unije, kazao da je nužno da se što prije kompletira Ustavni sud kako bi svako mogao da radi svoj posao.

“Svako treba da radi svoj posao, a to znači i Ustavni sud. Zato nam je nužno da se ta institucija što prije kompletira. Kako ne bi mi, posebno ja, ekonomista, davao ocjene da li je nešto neustavno ili nije. Sve drugo gura državu u destabilizaciju, sa teško sagledivim posljedicama”, kazao je Đeka u izjavi za portal Pobjeda.

Podsjećamo, glasovima „stare većine” u crnogorskom parlamentu su prije dva dana, sa 41 glasom za i bez prisustva opozicije, izglasane izmjene Zakona o predsjedniku države. Izmjene predviđaju niz neustavnih odredbi kojima poslanici DF-a, Demokrata, Ure, SNP-a žele da primoraju predsjednika Mila Đukanovića da predloži mandatara za sastav vlade ili da ga izopšte iz te procedure.

Ovu odluku kritikovali su u EU, navodeći da su zabrinuti zbog činjenice da se usvojenim aktom o prerogativi predsjednika kroz usvajanje zakona po hitnom postupku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dara
03.11.2022-21:15 21:15

Ka da Crnogorci ne znaju ko si i sa kim si pa sad ti da nam objasnis sta nam je potrebno -dok si ti u koaliciji sa Cetnicima ne treba nam Ustavni sud -pokazao si svoje postovanje prema CRNOGORCIMA -vise se treba vjerovati -CETNIKU MILACICU NEGO TEBE -( RAHMAN RUGOVA )tvoji nam savjeti ne trebaju imas DF pa njima objasni sta trebaju cinjet -UCIN DOCEK !

Rozajac
04.11.2022-15:12 15:12

Samo da znas sta vam misle a zaboravijo si ono istrebljenje kosovskoh albanaca na nicijoj zemlji nezapamceni teror CETNIKA  A ZABORAVIJO SI Na tvoj VLADIMIR I SELA OKOLO ULCINJA -KOJA SU ZLA HTJELI UCINJET ALBANCIMA SAMO GOS MILO VAS JE SPASIJO OD CETNIKA   i opet si na njihovu stranu  i zlo mislis CRNOGORCIMA  UCIN DOCEK-“ Na jednom međunarodnom skupu, bio je i naš pisac Đerđ Fišta, čuveni frat. Nakon jedne objave u evropskim novinama, on je zvaničnicima Evrope rekao da neće da sjedi, dok mu ne budu izbušili rupu za rep. I svi su mislili da se ovaj šali sa njima. ‘Ne, rekao je on. Gospodin iz Srbije je rekao da mi Albanci imamo rep, pa pošto mi rep smeta da sjedim, daj izbušite mi jednu… Pročitaj više »