Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Dizdarević: Konsolidovaćemo naše redove i vratiti DPS na pozicije odlučivanja o budućnosti Crne Gore

On je u sklopu kampanje za unutarstranačke izbore sinoć u Podgorici, brojnom okupljenom članstvu zahvalio na entuzijazmu kojim, kako je ocijenio, pokazuju da politička ideja DPS-a posjeduje vitalnost, koja se ne može ugušiti

Važno je konsolidovati naše redove i pripremiti Demokratsku partiju socijalista za nove izazove u budućnosti. Umjesto destrukcije uvijek birati konstruktivnost i jedinstvo, jer ćemo samo tada vratiti partiju na mjesto koje joj pripada – na pozicije odlučivanja o budućnosti Crne Gore, poručio je Abaz Dizdarević, kandidat za potpredsjednika DPS na sinoć održanoj završnoj tribini u Podgorici.

On je u sklopu kampanje za unutarstranačke izbore sinoć u Podgorici, brojnom okupljenom članstvu zahvalio na entuzijazmu kojim, kako je ocijenio, pokazuju da politička ideja DPS-a posjeduje vitalnost, koja se ne može ugušiti.

“U posljenjih 17 dana imali smo priliku da vidimo sve različitosti i sve bogatstvo preplitanja kultura, mulietničkog, višereligijskog i građanskog društva Crne Gore. Više zaključaka nosimo iz ove kampanje, a dominantno se odnose na ugrožavanje svih ključnih dostignuća Crne Gore nakon sticanja nezavisnosti: Ugroženi su kapaciteti za nastavak razvoja demokratske, antifašističke i građanske države. Upitan je odnos prema NATO članstvu. Gotovo je izgubljena uloga regionalnog lidera u Evropskim integracijama. Potpuno su poremećeni dobrosusjedski odnosi sa svim državama u regionu. Priliv stranih investicija i dinamičan ekonomski razvoj, gotovo da je zaustavljen. A od najboljeg položaja nacionalnih manjina u istoriji Crne Gore, zemlja je dovedena u stanje nacionalne i vjerske netrpeljivosti”, istako je Dizdarević i konstatovao da to nije Crna Gora kakvu poznajemo, i da to nije odnos prema građanima na koji ćemo se navikavati.

On je saopštio da bi se navedeno stanje u državi sredilo, partija se mora prethodno pozabaviti sređivanjem sopstvenog dvorišta, na čemu, kako je dodao, se intenzivno radi.

“Iza nas je, sada već sa sigurnošću možemo reći, jedna od najinventivnijih političkih kampanja koju smo uspješno sproveli na cijeloj teritoriji Crne Gore. To je istovremeno bila prilika da zahvalimo članstvu na hrabrom i dostojanstvenom držanju tokom protekle gotovo četiri godine, koje nijesu bile naklonjene našoj politici. Imali smo priliku da se upoznamo s jednim dijelom kadrovskog i profesionalnog potencijala u našim redovima koji su se stavili na raspolaganje zajedničkim partijskim ciljevima”, rekao je Dizdarević.

On tvrdi da je promjena demokratskih standarda na političkoj sceni Crne Gore, oduvijek bila misija Demokratske partije socijalista.

“Moglo bi se reći da je ovo pionirski poduhvat, da se ova partija oduvijek isticala inovativnošću i da je odluka da se rukovodstvo partije bira na neposredan način još jedan u nizu emancipatorskih poduhvata koji će, vrlo vjerovatno, postati praksa i u cjelokupnom političkom sistemu naše države. Na ovaj način smo poslali poruku da nam je jako važno šta naše članstvo misli, kako oni sagledavaju djelovanje naše partije u perspektivi s mogućnošću da direktno učestvuju i odlučuju o procesu izbora partijskog rukovodstva”, kazao je kandidat za potpredsjednika DPS-a.

Na kraju svog obraćanja Dizdarević je kazao da će refleks kandidata za najviše funkcije u partiji, na savjete koje su imali priliku da čuju od članstva, tokom ove kampanje iz 25 gradova širom države, biti nešto što će odrediti djelovanje DPS-a u budućnosti.

“Mnogo je korisnih sugestija stizalo i stiže posljednjih dana. Insistiraćemo na jedinstvu i solidarnosti u našim političkim redovima. Nešto što se nameće kao zajednički politički cilj jeste još jedna u nizu kapitalnih odrednica naše politike koja nije dovršena, a to je put u članstvo EU. Dokazalo se kroz protekle četiri godine da jedino uključivanjem našeg kadrovskog potencijala taj posao može biti kvalitetno i brzo završen”, zaključio je Abaz Dizdarević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve