Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Divanović: Abazović prokockao svoju šansu, kriv je Hubris

''Jedno je izvjesno: Abazović je trajno prokockao svoju šansu. Nema nazad''

“Hubrisov sindrom“ je poremećaj ličnosti koji se manifestuje kao višak samopouzdanja kod političara,  i on ide do tih razmjera da oni počinju da vjeruju u svoju svemoć i nepogrješivost. Tako iskrivljenu percepciju stvarnosti prate izražena narcisoidnost, prepotentnost, bahatost, arogantnost, nemoralnost. Pored nekoliko karakterističnih simptoma političari koji „obole“ od ovog sindroma imaju sklonost da govore o sebi u trećem licu, pokazuju impulsivnost, egzaltaciju u javnom govoru, izraženi narcizam praćem osjećajem neograničene moći i slav, kazao je Nikola Divanović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore, komenatrišući Dritana Abazovića.

“Opravdano vjerujemo da je “Hubris” bar djelimično „kriv“  jer Abazović, nije razumio da smo mu prije nekoliko mjeseci zaista iskreno ispružili ruku za dobrobit Crne Gore. Da svi zajedno u narednih godinu dana poguramo ovu našu jedinu državu na putu ubrzanog učlanjenja u EU, da joj damo zamajac, sredimo institucionalni haos, i stvorimo pretpostavke za fer i demokratske izbore na proljeće. Ne ulazimo u to da li je do „Hubrisa“ ili Abazovićevog karaktera, što je osjetio neograničenu moć i počeo da njome trguje, stavljajući se u službu tuđih a ne interesa naše države, ali posljedice takvog djelanja praćenog nepodnošljivim ponašanjem lišenog čak i elementarne građanske pristojnosti, natjeralo je i „njegove“ da ga se sve češće javno odriču”, navodi Divanović.

Kako je dodao, ne može predvoditi navodno prozapadnu i proevropsku vlada, a istovremeno tajno potpisivati Temeljni ugovor i elektronski smjenjivati one koji uspješno brinu o nacionalnoj bezbjednosti.

“Ne može se pričati o štednji, a trošiti stotine hiljada eura na vožnju bicikla po Njujorku. Ne može se pričati o kvalitetu obrazovanja a kititi lažnim diplomama. Ne može se navodno boriti protiv organizovanog kriminala i korupcije tako što će se švercovati cigarete. Nije 20+50 i nikada ne može biti 100. Čak i danas kada je svima jasno da su ovo posljednji dani na vlasti nekada mladog i vispernog političara, on ne odustaje. Ne da mu „Hubris“. Štaviše tjera ga u one epizode poput jučerašnje sa fotografijom, koja je ispala predmet sprdnje po društvenim mrežama. Možda je do “Hubrisa” ali možda i do karaktera, ali jedno je izvjesno: Abazović je trajno prokockao svoju šansu. Nema nazad”, zaključio je Divanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve