Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

DF: Vlaović napravila sječu Srba iz Ministarstva kulture

Demokratski front saopštio je da u aktuelnoj Vladi Crne Gore postoje jake ekstremističke antisrpske i suštinski anticrnogorske strukture, kojima se pridružila ministarka kulture Maša Vlaović, koja je prema njihovim tvrdnjama iz tog resora smijenila sve one koji se izjašnjavaju Srbima, bez obzira na njihove rezultate

Demokratski front saopštio je da u aktuelnoj Vladi Crne Gore postoje jake ekstremističke antisrpske i suštinski anticrnogorske strukture, kojima se pridružila ministarka kulture Maša Vlaović, koja je prema njihovim tvrdnjama iz tog resora smijenila sve one koji se izjašnjavaju Srbima, bez obzira na njihove rezultate.

“U samo nekoliko dana, sa najvažnijih pozicija smijenjeni su ljudi koji su najbolji u svojim oblastima i koji su ostvarili značajne rezultate, među kojima su i Jovan Markuš, Radisav Jevrić, Ilija Lalošević, Aleksandra Božović, Mladen Zagarčanin, Andrija Radulović, Milorad Durutović… Međutim, rezultati nisu ono sto vrednuje Vlaovićka, njoj je jedino važno da nema Srba, što je u skladu sa ideologijom Sekule Drljevića i njenog stvarnog šefa Mila Đukanovića”, saopštili su iz Demokratskog fronta.

Oni su ocijenili da je Vlaović svojim ponašanjem zasijenila “slavu Ranka Krivokapića i Raška Konejvića”, te da je kao osoba koja do sada nije bila poznata javnosti “postala  prepoznata jedino po fašizmu i tjeranju Srba iz Ministarstva kulture”.

“Ovakvi potezi govore da je 30. avgusta teško iskompromitovana velika narodna pobjeda, jer nije došlo do demontaže bivšeg režima i slamanja montenegrinskih punktova, a sve zbog neodlučnosti i kukavičluka bivšeg premijera i njegovih eksperata. Umjesto toga, i umjesto da se posebno na polju kulture dese promjene koje bi pomogle da se Crna Gora vrati svojoj tradicionalnoj kulturnoj vertikali, na mjestima odlučivanja su ponovo mrzitelji i fanatici”, saopšteno je iz DF-a.

Prema njihovoj ocjeni, Vlaovicka je ovim potezom, “kao i nedavnim izborom Nacionalnog savjeta za kulturu u kome takođe preovlađuju poznati ekstremisti, sebe predstavila kao običnog šovinistu”.

“Njeno djelovanje je dodatno opasnije zbog toga što ona ima potrebu da se, zbog toga što nije iz Crne Gore, dokazuje ovdašnjim fašistima. Upozoravamo Vladu da ova sječa Srba dodatno radikalizuje stanje u Crnoj Gori. A onima koji čeznu za vremenima od prije 30. avgusta možemo poručiti da će naići na otpor i biti konačno poraženi”, zaključeno je u saopštenju DF-a

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
30.07.2022-14:01 14:01

A odakle samo Srbi u kulturi? Hmmm….

Podgoričanka
30.07.2022-14:21 14:21

Mašo sve ti zdravo i veselo bilo.

žalopitagibanica
30.07.2022-15:06 15:06

e vidju ko se žali pa još svoje etikete drugom lijepe.
Ministarka dovela svoj tim., a iz žablje perspektive ,vau oni su ugroženi,, vau.
Sto ne posaljete presretace?Ima obezbedjenje a ?a oni su zajebani.

Joco
30.07.2022-16:19 16:19

Meni je jedino žao Jovana Markuša
no dako ga uhlebe neđe drugo.

RIR
30.07.2022-18:40 18:40

nije valjda Joco šenut —jeli to ona ološ što će da ruši Mauzolej !?
a te srbe u kulturi postaviše li “oslobodioci “ ili su ugroženi srbi tu uvjek bili …
bice da ih je “žena četnik “ instalirala jer su sposobni srbi , znaju što treba CG
OLOŠ kako progovori a na smjenu direktora svih škola nijesu se čuli…