Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

DF: Upravni sud da provjeri odluku o izboru predsjednika SO Bar

Demokratski front će narednih dana pokrenuti postupak pred Upravnim sudom, kako bi se provjerila odluka o izboru predsjednika SO Bar, saopštili su iz DF Bar

Demokratski front će narednih dana pokrenuti postupak pred Upravnim sudom, kako bi se provjerila odluka o izboru predsjednika SO Bar, saopštili su iz DF Bar.

“Iako Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i njihovi koalicioni partneri mjesecima već pokušavaju da ubijede javnost kako su zaštitnici Ustava i pravnog poretka u Crnoj Gori, njihovo neustavno djelovanje svakog dana dobija novu potvrdu, a posledice njihovog ponašanja osjetiće građani Crne Gore”, navodi se u saopštenju barskog DF-a.

Svima je poznata činjenica da je izmijenjeni Zakon o lokalnoj samoupravi, po njihovim riječima, “omogućio” predsjednicima opština iz redova Demokratske partije socijalista da tokom ljeta dobiju nove mandate.

“Pa je tako predsjednik opštine Bar dobio nov četvorogodišnji mandat koji je počeo 4. avgusta 2022. godine. Ono što je interesantno Raičević je nakon lokalnih izbora u Baru, koji su održani u oktobru, izabran i za odbornika u barskoj Skupštini, i kao odbornik je glasao za izbor predsjednika Skupštine iz redova Socijaldemokrata, čime je taj izbor nezakonit, jer je funkcija predsjednika opštine nespojiva sa odborničkom, pa Raičević nije imao pravo da glasa, već je bio u obavezi da podnese ostavku na odborničku funkciju”, pojašnjava se u saopštenju Fronta.

Iz DF Bar podsjećaju, da je njegov glas bio “presudan”, jer se, kažu oni, predsjednik Skupštine bira glasovima većine od ukupnog broja odbornika.

“U Demokratskom frontu smo demokratski nakon izbora prihvatili činjenicu da su liste Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije zajedno dobile većinu glasova. Čelnici tih partija su imali više nego dovoljno vremena da se dogovore i da na valjan način izaberu predsjednika SO Bar. Neodgovornim ponašanjem ne samo da su tu odluku učinili nezakonitom, nego i sve odluke koje su važne, a koje treba da se donesu u narednom periodu. Demokratski front će narednih dana pokrenuti postupak pred Upravnim sudom, kako bi se provjerila odluka o izboru predsjednika SO Bar”, dodaju iz DF Bar.

S obzirom na rokove i činjenicu da se vrijeme ne može vratiti, navode oni, “jedino logično je da se raspusti SO Bar i da se raspišu novi izbori”.

“Pa tako pozivamo i Ministarstvo javne uprave da se pozabavi novonastalom situacijom u Baru. Takođe očekujemo i da Agencija za sprečavanje korupcije i po ovom pitanju bude efikasna, kao u nekim skorijim slučajevima”, zaključuju iz DF Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve