Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DF poručuje Stijoviću: Za osam mjeseci se nijeste udostojili da posjetite Zetu, nijesmo mi gubavi

Prošlo je već čitavih osam mjeseci otkako je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, stupio na funkciju, a da se nijednom nije udostojio da posjeti Zetu, pri čemu je neke druge krajeve posjećivao čak i više puta, saopštio je član Demokratskog fronta Zeta Mihailo Asanović

Prošlo je već čitavih osam mjeseci otkako je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, stupio na funkciju, a da se nijednom nije udostojio da posjeti Zetu, pri čemu je neke druge krajeve posjećivao čak i više puta, saopštio je član Demokratskog fronta Zeta Mihailo Asanović.

“Nijesmo ni mi ministre Stijoviću gubavi, a znamo i mi dočekati svakog ko nam u goste dođe, pri čemu ste Vi bili, a i još uvijek ste dobrodošao gost. Priznaćete i sami, dosad je trebalo bar deset puta da lično posjetite naš kraj koji je, slobodno možemo reći, u Crnoj Gori prepoznat po izuzetnoj poljoprivrednoj proizvodnji, i koji može hraniti cijelu državu!”, naveo je Asanović.

Prema njegovim riječima brojni poljoprivrednici s područja Zete danas su s pravom zabrinuti.

“A trebalo je već odavno da dođete da ih podstaknete još na početku godine, da se bave još većom proizvodnjom. I da im pritom svima objasnite mnogo toga od vitalnog interesa: da li će moći plasirati svoje proizvode, da li ćete Vi sačuvati poljoprivrednog proizvođača, da li ćete smanjiti uvoz proizvoda kojih imamo već dovoljno u Crnoj Gori, da li planirate da subvencionišete izvoz prekomjernih proizvoda, kolike će biti subvencije, koliko planirate izdvojiti za poljoprivredu, šta ćete povećati ili smanjiti u odnosu na Vašeg prethodnika, i da li možda planirate da uvedete peliman?”, istakao je Asanović.

Poručuje da na sva ova pitanja nemaju nikakav odgovor, pa se otvoreno pitaju šta je Stijović to uopšte radilo tokom ovih čitavih osam mjeseci, i kako ističe, kad već zaboravlja i na ovaj tako izuzetno značajan poljoprivredni kraj Crne Gore.

“Valjda je i Vama dobro poznato da se ne može biti ministar poljoprivrede samo iz fotelje, i da je, ako ništa drugo, ako ne Vi, bar neko neko iz Vašeg tima morao obići poljoprivredne proizvođače, porazgovarati sa njima, ukazati na prednosti, mane i nedostatke u procesu proizvodnje, uz sugestije kako je šta moguće još poboljšati”, naglasio je Asanović.

Dodaje da nema namjeru da detaljnije uči ministra šta mu je činiti.

“Ali ovo je, u najmanju ruku, Vaš nepošten odnos prema poljoprivrednim proizvođačima cijele Zete, kojih nije malih broj. I koji u velikom dijelu participiraju u ukupnoj crnogorskoj proizvodnji voća i povrća. Zbog svega navedenog, nadamo se da ćete nas napokon ubrzo posjetiti, i da ćemo napraviti koristan sastanak dok nije kasno, jer ovih dana već sazrijeva veliki broj kvalitetnih proizvoda na čitavom području Zete!”, zaključio je Asanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve