Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Nova vlast da napravi zaokret u spoljnoj politici

Razgovarali sa Vučićem

Slijedeći nacionalne interese srpskog naroda u borbi za njegov opstanak u Crnoj Gori, lideri Demokratskog fronta se snažno zalažu da buduća vlast napravi radikalni zaokret u spoljnoj politici i odnose Srbije i Crne Gore podigne na najviši nivo. To je saopšteno nakon razgovora lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i državnim vrhom o odluci crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova da proglasi ambasadora Vladimira Božovića personom non grata.

Milan Knežević i Andrija Mandić

Iz DF-a je saopšteno da su Mandić i Knežević ponovili da Božović “nije saopštio ništa što ne misli i ne govori svaki Srbin u Crnoj Gori”.

“Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom državnom vrhu Andrija Mandić i Milan Knežević su iznijeli mišljenje kako bi Srbija trebalo uraditi sve sto je u njenoj moći da se zaustave ovakvi i slični antisrpski dukljanski naumi, i tako stvorila pretpostavke da se nakon 2. decembra, u najkraćem mogućem roku odnosi dvije bratske države unaprijede i podignu na najviši mogući nivo”, zaključuje se u saopštenju.

Crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova proglasilo je juče Božovića personom non grata zbog, kako su naveli, dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije.

Božović je prethodno saopštio da je Podgorička skupština 1918. bila slobodna volja naroda za ujedinjenje sa Srbijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ratko
29.11.2020-19:47 19:47

H

gagi
29.11.2020-20:08 20:08

A srpski spijuni su tu,nema ,rade na usno kod Vucica.Najgori ljudi na svijetu su spijuni cak su gori i od k…a,e to je cetnicko srbijanski dvojac Mandic-Pipun. Pi pi.

Nikola
30.11.2020-07:06 07:06

Goveda i domaci izdajnici u liku cetnickog vojvode koji bi nas klao zardjalom kasikom idejnog mu vodje picpustog i nesretnjeg pipuna, brava koji niti smrdi nit mirise se nada da ce uspjeti u naumu. Ali malo su se zaigrali, kratak im je korak posto nijesu jade porasli jer im je otac stedio na materijalu kad ih je pravio da bi licili ka sto su i svi picoustanci srbijanci. Utjec necete, izdajnici petokolonasi i kolaboracionisti fasista picoustanaca, bice kako Bog zapovijeda!