Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DF ne odustaje, Božović: Mjesto premijera pripada Mandiću

U protekle dvije godine, kazala je, imali su veoma neizvjesnu i nestabilnu političku i društvenu situaciju u kojoj se, smatra ona, niko nije osjećao sigurno, ''u kojoj je sve bilo neizvjesno, a država se konstantno nalazi u stanju konfuzije, koja ni trenutno, a kamoli dugoročno ne može da donese ništa dobro građanima''

Premijera nije moguće tražiti u bilo čijim redovima osim u redovima DF, a to mjesto svakako pripada Andriji Mandiću, poručila je poslanica DF-a, Jelena Božović.

“Nakon 30. avgusta i velike, dugo očekivane pobjede nad odnarođenim režimom, smijenjene su dvije vlade. Obje vlade su bile svojevrsni ekperimenti bez najvažnijeg partnera u tim vladama, a to je Demokratski front. Sve sto se dešavalo u protekle dvije godine u direktnoj je suprotnosti sa elementarnim principima demokratije i poštovanja volje građana koji su na poslednjim izborima jasno pokazali kome u najvećoj mjeri vjeruju, a to je Demokratski front kao najjači činilac koalicije Za budućnost Crne Gore”, ocijenila je Božović.

U protekle dvije godine, kazala je, imali su veoma neizvjesnu i nestabilnu političku i društvenu situaciju u kojoj se, smatra ona, niko nije osjećao sigurno, “u kojoj je sve bilo neizvjesno, a država se konstantno nalazi u stanju konfuzije, koja ni trenutno, a kamoli dugoročno ne može da donese ništa dobro građanima”.

“Sve političke kombinatorike od 30. avgusta do danas pravljene su bez Demokratskog fronta, a novouspostavljeni princip: manje mandata = više vlasti ne postoji nigdje u demokratskom svijetu. Upravo se takav model pokazao kao neodrživ”, ističe poslanica DF-a.

Prema njenim riječima, ta opšta zbrka i nesigurnost nastaviće se, najavljuje, i u narednom periodu u “još gorem obliku bude li se ulazilo u slične ekperimente kao do sad: pravljenje nestranačkih vlada, predlaganje nestranačkih premijera, paktiranje sa DPS i slično”.

“Zato je neophodno da se pod hitno prevaziđu sujete i lični konflikti, a da se iznad svega stavi opšti interes i uspostavi dogovor između svih koji su za to dobili mandat od građana 30. avgusta. Upravo na elementarnim principima demokratije i poštovanju volje većine, partnere nije dopustivo tražiti ni u redovima DPS, posebno ne u redovima NVO koje niko na izborima nije ni glasao”, kazala je Božović.

Ona smatra da mjesto premijera priada jednom od lidera DF-a Andriji Mandiću.

“Zato građani s pravom očekuju da se iz ove krize pod hitno izađe, a Demokratski front je nebrojeno puta do sada iskazao dobru volju za saradnju i dogovor. Ozbiljne Vlade bez DF nema, kao što bez DF nema ni ozbiljnog obračuna sa kriminalom i štetnim nasleđem iz 30-godišnjeg perioda DPS. S tim u vezi ni premijera nije moguće tražiti u bilo čijim redovima osim u redovima DF, a to mjesto svakako pripada Andriji Mandiću”, zaključila je Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kiko_Ba
25.08.2022-17:07 17:07

Oj Moravo , oj Moravo selo moje malo! Ja mislim da ga ova posle izbora poslaničku knjižicu gledat neće, Moravo moje selo maloooo….

Backovic E.
25.08.2022-17:25 17:25

Cetnicki vojvoda Mandic bi da bude premijer! E samo nam na celo izvrsne vlasti jos treba i cetnicki vojvoda sve na celu cetnicke vlade! Crnogorci kakve god da sre etnicke pripadnosti ako Boga znate prekidajte ovu nocnu moru, dozovimo se jednom konacno pameti. Mandicev politicki program moze stati u jednu recenicu, a to je: Nema crnogoraca, nema CG koja je iskljucivo toponim i nista vise od toga, nema CPC, manjinske etnicke grupa treba da disu koliko im cetnici duska daju! I to je to, ni manje ni vise!!

Franjo
25.08.2022-20:42 20:42

E vi ce t donijeti da se nema ni kokoska scim pohranit cus CETNICKIH DF OCE VLADU -OTISLO SVE DJAVO PO DJAVOLU!