Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DF Đukanoviću: Rješenje nova vlada u okviru iste parlamentarne većine ili vanredni izbori

Iz DF-a su kazali da neće prisustvovati konsultacijama i da ne žele razgovorom sa Đukanovićem da daju legitimnost procesima kojima se, tvrde iz DF-a, grubo krši izborna volja građana

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević uputili su pismo predsjedniku Milu Đukanoviću u kojem, pored ostalog, navode da se “još nijesu stekli ustavni i politički uslovi za održavanje konsultacija o formiranju nove Vlade Crne Gore”.

Iz DF-a su kazali da neće prisustvovati konsultacijama i da ne žele razgovorom sa Đukanovićem da daju legitimnost procesima kojima se, tvrde iz DF-a, grubo krši izborna volja građana.

“Duboka kriza legitimiteta političkog sistema može se jedino rešavati formiranjem Vlade u okviru iste parlamentarne većine koja je pobijedila na izborima ili dogovorom o organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora”, navodi se u pismu.

Lideri DF-a smatraju i da bi održavanje predsjedničkih izbora, prije krajnjeg roka, dalo doprinos rješavanju krize.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zekovic
25.02.2022-16:42 16:42

Imali smo cetvorostruku ministarku. i vise je nemamo. Sad smo dobili TROSTRUKI PUCISTICKI ORGAN, kojinastavlja tamo dje su isti PUCISTi zaustavjeni 201`6 , ali ovaj put se vec osjecaju da je puc uspio i ponasaju se kao vlast. Stari Podgoricani bi vam rekli “UJSTU MALO”. Prejeli ste se i prezagnali ste se., ali jednostavno DOZLOGRDILI STE! Zato UJSTU, dok ste na vrijeme.