Poslanički klub Demokratskog fronta zatražio je od predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića da sazove sjednicu parlamenta.

Foto: Arhiva

“Još jednom tražimo od Ivana Brajovića da sazove sjednicu Skupštine Crne Gore, koja je dužna građanima ove zemlje da o aktuelnoj situaciji raspravlja, donosi odluke, nudi rješenja i uzme za sebe onu ulogu koja bi u državi trebalo da joj pripada, a ne da u potpunosti prepušta istu Vladi, NKT-u i ostalim nižerangiranim institucijama”, saopštio je DF.

Navode kako su, na više Kolegijuma Skupštine, tražili da se uvođenje privremenih mjera uskladi s Ustavom, zvanično proglasi vanredno stanje i sazove Skupština.

“Na više naših inicijativa da se održi sjednica Skupštine Crne Gore predsjednik Skupštine Ivan Brajović, kome je to dužnost da uradi, nije želio da poštuje Ustav i zakon. Šta je razlog ovakvog čudnog ponašanja predsjednika Parlamenta ostaje da analizira naša javnost. Brojni parlamenti u regionu i ostatku Evrope imaju redovne sjednice i raspravljaju o situaciji nastaloj širenjem epidemije Korona virusa- Kovid19, i tamo državni organi podnose izvještaje, raspravlja se o budućim mjerama, otklanjaju se uočeni nedostaci i javnost blagovremeno informiše o svemu preko njihovih predstavnika. U crnogorskom slučaju nekakav NKT, koji je uglavnom sastavljen od članova predsjedništva DPS je preuzeo, suprotno Ustavu, funkciju Skupštine i pokušava od naroda da sakrije sve nedostatke u borbi protiv ove infekcije. DF se plaši da su u pritisku na predsjednika Skupštine, da ne zakaže sjednicu, od strane DPS korišćena nedozvoljena sredstva ucjene i prinude, jer nema drugog objašnjenja za ovakvo njegovo protivzakonito ponašanje”, saopštio je DF.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve