Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Odluka SNP-a rezultat je pogubnog i izdajničkog plana

Prema njihovim riječima, Socijalitička narodna partija, odnosno rukovodstvo te partije pristalo je, ocjenjuju oni, da bude ''dio hordi koji su njihovo časno članstvo decenijama unazad progonili po ulicama Crne Gore''

Odluka rukovodstva SNP-a donešena na sjednici Glavnog odbora te partije da bude dio manjinske vlade DPS-a, uprkos protivljenju njenog mnogobrojnog časnog i dosljednog članstva u gotovo svim opštinama u Crnoj Gori, rezultat je pogubnog i izdajničkog plana, saopštili su iz Demokratske Crne Gore dodajući da su oni “još u decembru prošle godine upozoravali crnogorsku javnost na to”.

“Dakle, sve ono što smo tih dana i nedjelja govorili iz skupštinskih klupa, u ime svih onih građana Crne Gore, čijim glasovima smo nakon 30 godina došli u poziciju da se borimo protiv diktature, organizovanog kriminala i korupcije, pustošenja i uništavanja Crne Gore i njene mladosti, braneći hiljade obespravljenih radnika, penzionera i majki, uvidjevši da se sprema izdaja epskih razmjera, obistinilo se”, ocijenili su iz te partije.

Podsjetili su na tvrdnje lidera SNP-a Vladimira Jokovića.

“Sjetite se tvrdnji poslanika Jokovića u Skupštini Crne Gore sa kojima jasno odbacuje mogućnost paktiranja sa DPS-om i grčevite borbe da zamaskira već svršeni plan da izda i pogazi narodnu volju iskazanu 30. avgusta. Tada smo jedini upozoravali da je na djelu pokušaj političke korupcije i licemjerstvo partija koje čine parlamentarnu većinu zajedno sa nama, da bez izbora formiraju novu vladu. Nakon rušenja prve Vlade nakon 30 godina i smjene Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore, utabanim stazama DPS-a koračaju nekadašnji njegovi najveći protivnici, oličeni u liku i djelu Vladimira Jokovića, Dragana Ivanovića i Dada Šćekića”, kazale su Demokrate.

Podsjećaju da je “usljed nedostatka argumenata i objelodanjivanja njihovog plana, gospodin Joković u Skupštini Crne Gore crtao mete ostalim poslanicima aludirajući da su neki čak spremni da uzmi i desetine miliona eura u naumu da pogaze i prekroje izbornu volju građana izraženim na slobodnim izborima”. Sada je, kažu, sve jasno.

“Višenedjeljna komična turneja po opštinama u Crnoj Gori, sa ciljem obmanjivanja svojih birača, konačno je kulminirala sada već ogoljenim planom formiranja manjinske vlade i ponovnog vraćanja Mila Đukanovića na vlast. U nadi da će njegovi birači, kao i birači koalicije ,,Za budućnost Crne Gore’’ koji su mu dali mandat da se bori protiv najvećih neprijatelja Crne Gore, razumjeti trgovinu i političku korupciju, gospodin Joković i njegova družina nedjeljama iza nas uvjeravali su građane Crne Gore da je deblokada institucija, ubrzanje evropskog puta Crne Gore jedino moguća i ostvariva uz jeftino profitestvo i podršku DPS-a”, naveli su iz partije na čijem je čelu Aleksa Bečić.

Prema njihovim riječima, Socijalitička narodna partija, odnosno rukovodstvo te partije pristalo je, ocjenjuju oni, da bude “dio hordi koji su njihovo časno članstvo decenijama unazad progonili po ulicama Crne Gore”.

“Svi časni i pošteni birači Socijalističke narodne partije koji su na vrijeme prezreli ovaj plan i javno saopštili šta misle o pogubnoj odluci rukovodstva te partije, bili su u pravu. U unaprijed izgubljenoj političkoj predstavi u kojoj je glavni režiser Milo Đukanović, scenarista Dritan Abazović i predsjednik SNP-a, Vladimir Joković, je dobrovoljno prihvatio ulogu. A kako će publika, odnosno građani, reagovati na njenoj premijeri, to ćemo tek vidjeti”, dodaju u saopštenju.

Demokrate pozivaju sve, kako kažu, slobodne građanke i građane Crne Gore da im se priključe na mirnim, građanskim i evropskim protestima koje organizuju širom naše države, “a sve u cilju sprečavanja prekrajanja izborne volje građana i formiranja nelegitimne manjinske vlade i povratka Demokratske partije socijalista”.

“Oni mogu da kradu, varaju i obmanjuju građane. Ali mi možemo da glasamo. Da glasamo da ih pošaljemo u istoriju. Naredni građanski protesti biće organizovani: Četvrtak 10. mart, Herceg Novi sa početkom u 18h, kod kancelarija Demokrata, prekoputa crkve Svetog Spasa na Toploj Nedelja 13. mart, Podgorica – na bulevaru prekoputa Hrama Hristovog vaskrsenja sa početkom u 18h. Ustani! Odbrani! Pobijedi”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
07.03.2022-22:39 22:39

Putinovi Cetnicki DEMOKRATE ni u smece vas niko nece propali pravo za Dobrotu svi dok nije kasno pa da setate i nocu i danju!

COL
08.03.2022-08:07 08:07

Konačno su pale maske i iskristalisana podjela konje za Evropu a ko je za PUTINOV SVET. konačno su ujedinjeni Demokrate i rigidni ostatak DFa koji su postali remetilački, bukački i kočničarski dio političkog miljea. Vikom, drekom i proglašavanjem izdajnicima svih koji nijesu na njihovom putu ubrzano destabilizuju Crnu Goru i pomažu Putinovom Svetu da sprovede naum da otvori još jedan front i to u srcu Evrope…