Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate o snimku: Teške optužbe za one koji tvrde da nas vode u EU

,,Nema ničeg građanskog u kriminalnim aktivnostima''

Nakon skandaloznog i očigledno kompromitujućeg snimka iz Ulcinja, za koji se osnovano sumnja da svjedoči kupovini glasova, danas je krajnje jasno da je svaka priča o “ubrzanju euro integracija”, “odblokiranja države”, “pomirenja”, samo najjeftinija moguća maska za golu borbu za moć, poručuju iz Demokratske Crne Gore.

“Nakon višednevnih teških medijskih optužbi o kupovini glasova između DPS-a i GP URA i albanskih partija, odnosno onih koji žele da prekrajaju izbornu volj na državnom nivou zarad navodnog ubrzanja EU puta, nakon skandaloznog i očigledno kompromitujućeg snimka iz Ulcinja, za koji se osnovano sumnja da svjedoči kupovini glasova, danas je krajnje jasno da je svaka priča o “ubrzanju euro integracija”, “odblokiranja države”, “pomirenja” i slično, samo najjeftinija moguća maska za golu borbu za moć u kojoj se ne preza ni od jednog prljavog postupka, a čija žrtva je izborna volja građana Crne Gore, a ugrožena i sama demokratija u našoj zemlji”, naveli su u saopštenju.

To su, ističu Demokrate, veoma teške optužbe “na račun onih koji silom na sramotu pokušavaju da prisvoje tapiju na evropsko u Crnoj Gori”.

“Veoma teške optužbe za one koji tvrde da nas vode u EU, jer ničeg ni evropskog, ni demokratskog, ni progresivnog, ni građanskog, a na kraju ni ljudskog nema u kriminalnim aktivnostima bilo kojeg, a ponajmanje ovog tipa”, dodaju oni.

Demokrate pitaju “da li je zbog odbrane i preuzimanja ovakvih praksi srušena prva demokratski izabrana Vlada u Crnoj Gori?”

“Da li je zbog opstanka ovakvih praksi pruženo vještačko disanje bivšem, kriminalnom režimu koji je gotovo razorio privrednu i društvenu supstancu Crne Gore?! Da li su zbog ovoga iznevjerene nade stotina hiljada građana koji su čekali i borili se za promjene”, upitali su oni.

Demokrate ocjenjuju da “ovakve međusobne optužbe znače stavljanje tačke na politički kredibilitet učesnika aktuelnih političkih procesa formiranja neke nove skupštinske većine”.

“I u potpunosti denunciraju stvarne razloge rušenja 42. Vlade Crne Gore. Demokratska Crna Gora apeluje na nadležne državne organe da po hitnom postupku ispitaju sve okolnosti ovog slučaja i druge međusobne optužbe koje su izrečene, kako bi javnost bila upoznata sa punom istinom, jer građani moraju da znaju”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve