Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Nećemo dozvoliti da Budva postane plijen koalicije DF-a i Abazovića

''Nelegitimna Vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem je za jedan od prvih zadataka sebi odredila da kroz imenovanje pristrasnog Odbora povjerenika u Budvi, obezbjedi predizbornu prednost URA-i i njihovim najbližim partnerima gospodinu Careviću i Božoviću iz DF Budva'', smatraju oni

Mi nećemo dozvoliti da Budva postane plijen koalicije DF-a i Abazovića ni po koju cijenu, poručili su iz Demokrata Budva.

“Nelegitimna Vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem je za jedan od prvih zadataka sebi odredila da kroz imenovanje pristrasnog Odbora povjerenika u Budvi, obezbjedi predizbornu prednost URA-i i njihovim najbližim partnerima gospodinu Careviću i Božoviću iz DF Budva”, smatraju oni.

Nažalost, kako kažu, ovakav pristup je kontinuitet jer je i prethodna 42. Vlada Crne Gore uradila sličnu stvar.

“I jedna i druga Vlada su u Odbor kandidovale i izabrale pojedince sa jasnim vezama sa Carevićem i DF Budva. Ministarstvo javne uprave, dakle bivša ministarka Srzentić i sadašanji ministar Dukaj, su se, nažalost, najmanje pitali kada je u pitanju personalni sastav Odbora, pa su se u prvom sastavu našle gospođa Mugoša i gospođa Lainović, koje su sve radile u dogovoru sa Carevićem i njegovim šefom kabineta, kršeći tako zakon i zanemarujući ono što im je bila obaveza, poput poništavanja nezakonitih odluka koje je po članu 59. donosio Carević”, tvrde Demokrate.

Sada, umjesto pet, dodaju, imamo sedam članova Odbora i odmah na početku rada ovog Odbora.

“Jasno je da će nekadašnje uloge gospođe Mugoša i Lainović, sada preuzeti „građanka“ Budve Ana Vujošević i „građanin“ Budve gospodin Milivoje Nišavić. Pozivamo javnost da prati sjednice Odbora, a posebno ovo dvoje pojedinaca, naravno ukoliko iste sada ne budu zatvorene za javnost. Gospođu Vujošević i gospodina Nišavića je u Odbor predložio upravo Dritan Abazović i to je uradio nakon dogovora sa gospodinom Carevićem i prvim na listi DF-a u Budvi gospodinom Božovićem. Njih dvoje su u konstantnom kontaku sa šefom kabineta gospodina Carevića, Nikolom Jovanovićem i dogovaraju zajednički sve poteze i odluke koje će se naći pred odborom. Nikola Jovanović je drugi na listi DF-a u Budvi, odmah iza Mila Božovića”, ističu Demokrate.

Jasno je, kako kažu, da će ovo dvoje članova, pokušati prije svega da izbjegnu poništenje nezakonitih odluka gospodina Carevića, koje je donio po članu 59. Zakona o lokalnoj samoupravi, a zatim pokušati da donesu jasnu predizbornu prednost DF-u, tako što će po dogovoru dati saglasnost na imenovanje Božovića za potpredsjednika Opštine Budva, potvrđujući Carevićevu odluku koju je donio prije mjesec dana.

“Nakon toga, takođe u dogovoru Odbor bi na inicijativu čelnika URA-e u Budvi trebalo da smjeni Carevića i postavi Božovića za VD predsjednika Opštine Budva, kako bi on stekao poziciju moći koju bi u kampanji zloupotrebio u korist DF-a i URA-e. Ostaje da vidimo da li će Carević nakon što su ga DF i najbliži saradnici odbacili kao krpu i sam prihvatiti da do kraja igra tu ulogu koju će smjenjivati vrh DF-a u dogovoru sa Abazovićem. Ukoliko prihvati ulogu krpe i bude smijenjen, kako bi na scenu stupio Božović, obzirom na broj afera koje ga prate i broj predmeta otvorenih protiv njega, nije teško zaključiti šta slijedi u drugom koraku, ali o tome neka misli sam Carević!”, ističu Demokrate.

Ono što je posebno bitno da se naglasi je, dodaju, “da gospođa Vujošević i gospodin Nišavić nisu „građani“ Budve kako ih Abazović želi predstaviti javnosti, već su u pitanju partijski vojnici URE i DF-a”.

“Naime, gospođa Vujošević je trenutno v.d. direktorice Uprave za inspekcijske poslove, naravno sa kvote URA-e i na to mjesto je stigla nakon što je iz Opštine Budva prešla zajedno sa visokim funkcionerom URA-e gospodinom Harasanijem, čija je zamjenica bila. Sada je gospodin Harasani zamjenik Generalnog sekretara Vlade koji je predložio člana Odbora, gospodina Jokića. Inače, gospođa Vujošević je pored jasne političke pristrasnosti, u konfliktu interesa takodje, jer je u bliskoj rođačkoj vezi sa funkcionerkom DF-a i Glavnom adninistratorkom Opštine Budva gospođom Božović. U slučaju Ane Vujošević, kolege iz URA-e nešto čudno pišu riječ „građanka“ , zar ne poštovani građani?!”, navode Demokrate.

Što se tiče Nišavića, tu je, tvrde, situacija još jasnija.

“U pitanju je klasični partijski kadar DF-a, član lokalnog Odbora PZP-a u Budvi i istaknuti njihov aktivista, poznat po upadanju u kancelarije državnih firmi u Budvi i prijetnjama da u istima moraju biti postavljeni kadrovi DF-a na čelna mjesta.

Poštovani građani, sada je sve jasno ,nama sigurno jeste i mi nećemo dozvoliti da Budva postane plijen koalicije DF-a i Abazovića ni po koju cijenu, jer isto nismo dozvolili ni DPS-u u najjačim danima i izdanjima sa sve Veselinom Veljovićem, Milivojem Katnićem i Zoranom Lazovićem“, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve