Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: Nastup bivšeg premijera sa sve akt tašnom ispred VDT-a, potvrda izrazitog i hroničnog nedostatka ozbiljnosti

Kolega Abazović je očito zaboravio da su najveći kriminalci, poput Radoja Zvicera i Ljuba Milovića, pušteni da pobjegnu upravo dok je on bio na najvišim funkcijama vlasti, ali i to da već nekoliko puta službeno boravi u Beogradu bez da makar pita za zdravlje legendarnog Svetozara Marovića

Septembar mjesec je uvijek bio mjesec novih početaka, nove nade ali i većih očekivanja. Međutim, današnji nastup bivšeg premijera sa sve akt tašnom ispred VDT-a, potvrda je izrazitog i hroničnog nedostatka ozbiljnosti i ukazala se potreba za utvrđivanjem nekog gradiva, a mi ćemo biti slobodni da to učinimo, jer, dijalog je imperativ, saopštile su Demokrate reagujući nakon što je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sa pripremljenom dokumentacijom danas dao tužiocima u Specijalnom državnom tužilaštvu izjavu o švercu cigareta u Crnoj Gori – šemu povezanih lica i kompanija.

“Naime, kolega Abazović je očito zaboravio da su najveći kriminalci, poput Radoja Zvicera i Ljuba Milovića, pušteni da pobjegnu upravo dok je on bio na najvišim funkcijama vlasti, ali i to da već nekoliko puta službeno boravi u Beogradu bez da makar pita za zdravlje legendarnog Svetozara Marovića”, ističu Demokrate.

Ali, kako dodaju, kamo sreće da je samo to u pitanju.

“Kolega Abazović i te kako umije da nas poveže sa DPS-om, ali odveć lagano zaboravlja na sve sastanke sa Milom Đukanovićem, na sve sporazume – formalne i neformalne, javne i tajne, sa DPS-om, na glasanje sa Đukanovićem za smjenu generala Đurovića, na glasanje sa DPS-om za izbor takođe legendarne Suzane Pribilović na mjesto predsjednice Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore”, navode Demokrate.

Dalje navode da ima još toga što Abazović zaboravlja.

“Oni koji su se začitali neka ne brinu, ima još toga što kolega bivši Premijer lako zaboravlja, poput glasanja za izbor bliskog saradnika Veselina Veljovića za pomoćnika direktora ANB-a, postavljanje izvršioca teških krivičnih djela za generalnog inspektora ANB-a, glasanje za izbor načelnika Generalštaba na predlog DPS-a, glasanje za izbor bivšeg direktora ANB-a (kadar DPS-a) za člana Borda direktora EPCG, ali i glasanje za Bogdana Fatića za direktora Uprave za ugljovodonike, kao i na predaju Barske plovidbe i Fonda PIO DPS-u”, naglasile su Demokrate.

“Takođe, svjedočanstvo zaboravnosti ali i sklonost tajnim sporazumima kolege Abazovića nalazi se i u pokušaj URA-e da sa Andrijom ljeta 2021. podijeli Tužilački savjet i tako ga učini partijski zavisnim koji bi kao takav sasvim izvjesno bio bez današnjih rezultata koje uprkos svemu Abazović pokušava da prisvoji. Kada to zahvaljujući Demokratama ipak nije prošlo uprkos silnom medijskom linču kojem smo bili izloženi, Abazović je srušio 42. vladu pa sa Andrijom kasnije podijelio svoju Vladu „po dubini“, a sa Đukanovićem i po dubini i širini”, ističu Demokrate.

Iz te partije posjećaju da je GP URA bila uzdržana prilikom glasanja o svakom kandidatu za sudiju Ustavnog suda.

“Na kraju, možda je Abazović stvarno zaboravio pa ga valja podsjetiti da je njegova stranka bila uzdržana prilikom glasanja o svakom kandidatu za sudiju Ustavnog suda kojih je bilo čak 18, kao i da ste vi ti koji su predložili zakon o odlaganju lokalnih izbora, koji je Ustavni sud ocijenio neustavnim, a onda zakone o Zeti, kojima zajedno sa DPS-om zabranjujete Zećanima da glasaju na izborima u Podgorici sa ciljem da DPS-u obezbijedite veću startnu prednost. Tako da, uvaženi bivši premijeru vas i vašeg koalicionog partnera Jokovića ubi IQ86”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marina
05.09.2022-18:18 18:18

A vi stvarno zaboravljate da nijeste velicanstveno pobijedili 3o avgusta 2020 god.i da to nije bila velika razlika u broju glasova.Stalno zaboravljate da je.DPS pojedinacno najaca partija,a da vi Demokrate mozete samo da sanjate da to ikada budete.Stalno zaboravljate da polovina ,manje vise,Crne Gore evropski i gradjanski nastrojena,i kada pominjete neki narod,zaboravljate.da druga polovina,manje vise,vas ne podrzava.Zato se ne zanosite,otreznjenje moze biti bolno.

Marko
05.09.2022-19:55 19:55

Stiga Joksim sa postom iz biograda! Nakaza!