Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: Kotor je u blokadi zbog DPS-a i njihovih satelita

Oni su reagovali nakon što je lider Liberalne partije Andrija Popović za CdM kazao da je situacija u Kotoru dramatična, da je grad u blokadi, a da su za to najodgovorniji DPS, DF i Demokrate

Za vrijeme dok DPS pokušava političkom korupcijom, kako je ranije činio sa Pozitivnom na svim nivoima, da ostvari novu/staru većinu za izbor predsjednika Opštine Kotor, mimo izborne volje građana, pustio je svoje priveske da se oglašavaju o problemima u kojima se Kotor našao njihovim postupanjem, poručuju iz opštinskog Odbora Demokarata Kotor.

Oni su reagovali nakon što je lider Liberalne partije Andrija Popović za CdM kazao da je situacija u Kotoru dramatična, da je grad u blokadi, a da su za to najodgovorniji DPS, DF i Demokrate.

No, Demokrate tvrde da Kotor je u blokadi zbog zajedničkog činjenja DPS-a i njihovih satelita u lokalnoj skupštini, kada su 24. aprila ove godine, kako tvrde, političkom korupcijom i pravnom hajdučijom pokušali da smijene predsjednika Opštine, Vladimira Jokića. Svjesni da su u nezakonitom postupku pokušali smjenu, znajući da čak i ovakvi crnogorski sudovi moraju spriječiti pravno divljanje i očigledno bezakonje, ovi udruženi prekršioci zakona su se zaustavili u pola posla i grad ostavili u bezvlašću.

“Očigledno je da je onima koji su glasali za nelegalnu i nelegitimnu smjenu predsjednika Opštine bilo stalo samo da ispune svoj politički naum, ne razmišjjajući o interesima grada. Danas su zaposleni u Opštini i opštinskim preduzećima bez plata, zbog ličnog nauma Željka Aprcovića, Željka Avramovića, Ranka Krivokapića i njegovog očiglednog nikad prežaljenog partijskog druga Ivana Brajovića, zajedno sa DPS privescima Andrijom Popovićem i Vidom Draškovićem. Pomenuta gospoda, od kojih su se neki okoristili nekretninama od stotina hiljada eura, dok neki mjesečno primaju toliko plata da ih prebrojati ne mogu, a neki su prodavali svoje nekretnine uz saglasnost svog tadašnjeg partijskog šefa naviklog na krčmljenje državne imovine danas su imenom i prezimenom odgovorna za sve ono što se ne funkcioniše u Kotoru”, tvrde Demokrate.

Kako dodaju, Željko Aprcović, Željko Avramović, Ranko Krivokapić, Andrija Lompar i Vido Drašković su ljudi koji su direktno odgovorni za blokadu grada, za neisplaćivanje plata, za nenaplaćivanje taksi i ostalih prihoda Opštine.

“Pomenuti građani će biti direktno odgovorni za dugoročne štete koje će grad trpjeti zbog nefunkcionisanja, kroz višemjesečno opstruiranje vladajuće većine preko odbornika SDP-a. Očigledna je zajednička namjera svih da se ukloni predsjednik Opštine, Vladimir Jokić, koji je bio otporan na sve pritiske i kombinacije naučene između starih saradnika, koji su 18 godina krčmili državnu imovinu, prije nego su se sjetili da barem neki to nazovu poharom. Demokrate će, zajedno sa svojim opozicionim koalicionim partnerima, predložiti rješenje političke krize u Kotoru, poštujući izbornu volju građana Kotora. Ovim putem poručujemo DPS-u i njihovim bivšim i sadašnjim satelitima i privescima da je prekrajanje izborne volje nezakonito i nelegitimno i da ćemo se svim demokratskim sredstvima boriti protiv toga. Dosta ste putem raznih Pozitivnih i Draga Đurovića trgovali voljom i dušama građana Crne Gore! Došlo je vrijeme da se kaže dosta!”, zaključuju Demokrate.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve