Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate formirale i 22 izborna štaba na lokalnom nivou sa preko 350 lokalnih koordinatora

''U prethodnim danima potvrdilo se ono što su Demokrate saopštavale već duže vrijeme – definitivno imamo najjaču partijsku infrastrukturu u odnosu na sve druge političke subjekte''

Demokratska Crna Gora, pored Centralnog izbornog štaba formirala je i 22 izborna štaba na lokalnom nivou sa preko 350 lokalnih koordinatora.

“U prethodnim danima potvrdilo se ono što su Demokrate saopštavale već duže vrijeme – definitivno imamo najjaču partijsku infrastrukturu u odnosu na sve druge političke subjekte”, zajednička je ocjena Centralnog izbornog štaba predsjedničkog kandidata Demokrata.

Članovi ovog tijela za sprovođenje izbora, koje je formirano tragom inicijative svih opštinskih odbora i nepodijeljenog raspoloženja među članovima i simpatizerima da Demokratska Crna Gora ima svog kandidata za predsjednika, ovakav zaključak su donijeli, između ostalog, i na osnovu informacije da su u svakoj lokalnoj organizaciji formirani lokalni štabovi, koje čine preko 350 lokalnih koordinatora.

Partijska infrastruktura je podignuta na najviši nivo u susret sjednici Glavnog odbora Demokrata, na kojoj će se donijeti  odluka o tome ko će biti kandidat Demokrata za predsjednika Crne Gore na izborima koji su zakazani za 19. mart ove godine.

Centralni izborni štab je, osim toga, zaprimio i informaciju da je u prethodnim danima preko 20 opštinskih odbora partije čiji je predsjednik Aleksa Bečić održalo svoje sjednice, na kojima su osvojeni zaključci u kojima se, bez ostatke i zadrške, uvijek jednoglasno, snažno podržavaju stavovi Predsjedništva partije sa posljednje dvije sjednice.

“Koliko je, zapravo, snažna podrška Demokratama u ovom trenutku, najbolja potvrda je atmosfera sa sjednice Odbora Glavnog grada, na kojem je zaključeno da samo u Podgorici ima na stotine aktivista koji su u okviru mjesnih odbora spremni da sprovode pobjedničku kampanju predsjedničkog kandidata Demokratske Crne Gore”, ističu iz ove partije.

Tome, dodaju, u prilog svjedoči i činjenica, takođe konstatovana na sjednici CIŠ-a Demokrata, da je samo u nekoliko dana, bez pritiska, ucjena i različitih obmana kojima se služila politička konkurencija, prikupljeno mnogo više potpisa potrebnih za kandidaturu.

“Međutim, naši aktivisti neće stati na tome dok god postoji zainteresovanost građana da potpisom podrže našeg predsjedničkog kandidata. Ako se nastavi trend podrške jasno je da će građanska Crna Gora dobiti najboljeg kandidata, a cijela Crna Gora najboljeg predsjednika”, ističu Demokrate.

U međuvremenu, aktivnosti na pripremi sjednice Glavnog odbora su u završnoj fazi i sve je spremno da Demokrate donesu odluku o predsjedničkom kandidatu.

“Centralni izborni štab će i dalje, gotovo na dnevnom nivou, nastaviti da informiše javnost u susret procesima koji slijede”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
17.02.2023-14:46 14:46

Demokrate se sprdaju sami sa sobom cus izjave lazne -definitivno imamo najjaču partijsku infrastrukturu u odnosu na sve druge političke subjekte”umislili da niko nema pameti da im sto vjeruje ! Cekamo ponovo promocije setaca kad su cinjeli protiv Gos Abazovica -koja im je Lutka na celu bila sa nadpisom 21 Milion -Partija koja bi da preda CG -VUCICU-SESELJU koji bi sve sto je Crnogorsko unistili od USTAVA-HIMNE-ZASTAVE !!