Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: DPS posluje sa Vučićem, organizuje proteste sa DF-om

Demokrate su reagovale na saopštenje nikšićkog DPS-a u kojem se navodi da su prepucavanja DF-a i Demokrata predstava za javnost

Demokratska Crna Gora saopštila je da DPS priča o srpskom svetu a, kako kažu, druži se i posluju sa Aleksandrom Vučićem, bojkotuje Skupštinu sa Andrijom Mandićem i organizuje proteste sa DF-om.

Demokrate su reagovale na saopštenje nikšićkog DPS-a u kojem se navodi da su prepucavanja DF-a i Demokrata predstava za javnost.

“Nebitno da li je na vlasti ili u opoziciji, politički nokautirani DPS je partija koja je prepoznata po tri konstante: prva je ta da im je laž modus operandi, druga je da su uradili sve što mogu i znaju da opljačkaju i unište ovu zemlju, a treća je da ih uvijek „krasi“ naknadna pamet”, navode Demokrate i kažu da je treća konstanta veoma zanimljiva i ogleda se u sljedećem.

”Za početak, sjetimo se DPS-ovske tragikomedije u vidu skorašnjeg predloga izmjena Zakona o unutrašnjim poslovima zbog, kako kažu, „depolitizacije policije“. Samo 30 godina im je trebalo da predlože zakon koji bi depolitizovao policiju. Dakako, čista je slučajnost što je to baš sad”, navode Demokrate.

Bilo ko drugi da otvori temu Srebrenice, stali bi, kažu u Demokratskoj Crnoj Gori i dobro se zamislili.

“Ali kada to radi DPS, nama prvo padne na pamet kako su isti oni, baš u trenutku tragičnih dešavanja, kriomice od Miloševića i Bulatovića gorivom, a vjerovatno i drugim vidovima usluga, pomagali Karadžiću. Dakle, svaka priča DPS-a o Srebrenici je prije svega neljudska i amoralna, i nikako nije usmjerena na postizanje bilo kakve pravde ili dobra, već je isključivo u funkciji destrukcije”, navode Demokrate u reagovanju.

Navode i nekoliko citata koji su, kako kažu, bili odraz ideologije i programa “potrošenog DPS-a”.

“Za ovu priliku, citiraćemo vječnog gospodara DPS-a, Mila Đukanovića: Naglašena briga za Crnu Goru je samo dimna zavjesa iza koje se krije mržnja prema uvijek ‘potencijalnom okupatoru’ – srpskom narodu”, navode Demokrate, kao dio ranijih Đukanovićevih izjava.

“Kad pobrojano – koje je inače samo “kap u moru” njegove radne biografije – riješite s Milom Đukanovićem, gospodarom vaših umova i karaktera koji vas je kao lutke provodio kroz svakakve promjene onda kad je to njemu bilo od koristi, javite se da razovaramo o svemu. Jer nema većeg licemjerstva od DPS-a kad pričaju o srpskom svetu, a druže se i obilno posluju sa Aleksandrom Vučićem, bojkotuju Skupštinu sa Andrijom Mandićem, organizuju proteste sa DF-om…malo li je?”, zaključuju Demokrate u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
20.07.2021-22:00 22:00

Alapače…