Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: Bićemo istrajni na potpunoj zaštiti imovine svih vjerskih zajednica u zemlji

Oštro osuđujemo sramni čin skrnavljenja Cetinjskog manastira koji se dogodio prethodnih noći. Pozivamo nadležne organe da odmah preduzmu mjere i pronađu počinioce ovog vandalskog djela, saopšteno je iz Demokrata Crne Gore

Oštro osuđujemo sramni čin skrnavljenja Cetinjskog manastira koji se dogodio prethodnih noći. Pozivamo nadležne organe da odmah preduzmu mjere i pronađu počinioce ovog vandalskog djela, saopšteno je iz Demokrata Crne Gore.

Iz Demokrata su istakli, da je Ustavna  obaveza države da obezbijedi slobodu vjeroispovijesti i potpunu zaštitu imovine svih vjerskih zajednica.

“U tom kontekstu potrebno je razmotriti i strože kažnjavanje djela skrnavljenja vjerskih objekata, kroz izmjene i dopune Krivičnog zakonika”, poručuju u saopštenju.

Iz ove partije imaju jasnu poruku za osobe odgovorne za incident koji se dogodio Cetinjskom manastiru.

“Bićemo istrajni na potpunoj zaštiti imovine svih vjerskih zajednica u našoj zemlji, što je ujedno civilizacijska obaveza i nećemo dozvoliti da pojedinci narušavaju vjerski i multikulturalni sklad. Onima kojima smetaju vjerski objekti i vjerski predmeti koji su preživjeli godine, ratove i okupacije, nisu prijatelji niti jedne vjere, niti grada, niti države i moraju odgovarati za svoja nedjela”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milan
06.02.2021-21:29 21:29

Kojih svih? Rechite posteno: NEKIH!

Voli
07.02.2021-05:47 05:47

Becicu ti znas ko je sklon lopovluku i podmicivanj -DEMOKRATE -DF-URA-vi tako svudj po CG napravie NEDJELA i onda trazite i osudjujete Crnogorce -DPS ka i sad Skrnavljenja Cetinjskog manastira koji se dogodio prethodnih noći.