Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Abazović i Danijela Đurović pomogli Đukanoviću da smijeni načelnika Generalštaba VCG

Da je, kažu, u pitanju revanšizam prema pojedinim licima koja služe državi, a ne bilo kome drugom, tu više nema nikakve sumnje

Nezapamćen revanšizam u Vojsci Crne Gore, poručuju u saopštenju za medije iz Demokratske Crne Gore.

“Abazović i Danijela Đurović pomogli Đukanoviću da smijeni jednog od najčasnijih načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, za kog svi tvrde da je funkciju obavljao časno i odgovorno”, ističu oni.

Kako dodaju, predsjednik Crne Gore prilikom primopredaje dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, razriješenom generalu Đuroviću saopštio je sljedeće: “Hvala Vam što ste časno i odgovorno služili svojoj zemlji i uspješno komandovali Vojskom Crne Gore”.

“Kao što smo i tvrdili, a to je i potvrdio predsjednik Crne Gore, general Đurović je jedan od najčasnijih generala Vojske Crne Gore, koji je svoju dužnost obavljao profesionalno, odgovorno i isključivo u interesu građana i države Crne Gore.

Međutim, iz ovog se izvodi pitanje, zašto je smijenjen general Đurović? A odgovor na to pitanje kazuje nam suštinu procesa koji se dešavaju u Crnoj Gori”, navode Demokrate.

Da je, kažu, u pitanju revanšizam prema pojedinim licima koja služe državi, a ne bilo kome drugom, tu više nema nikakve sumnje.

“Ovdje, naravno, ništa ne zamjeramo predsjedniku države, jer on nije prevario svoje birače. On ostvaruje svoje ciljeve, i to je legitimno. Međutim, to nas dovodi do pitanja zašto su Abazović i Danijela Đurović svojim glasovima smijenili generala Đurovića, a onda izabrali Đukanovićevog kandidata za načelnika Generalštaba? Podsjećamo, da je samo jedno od njih bilo protiv razrješenja generala Đurovića, general ne bi mogao biti smijenjen jer je za smjenu potreban konsenzus.

Zbog toga je jasno da je smjena generala Đurovića jedan od najnečasnijih postupaka nelegitimnih predsjednika vlade i Skupštine. Potez koji savršeno opisuje njihove političke profile i namjere, i otkriva svu suštinu prevare naroda Crne Gore. Jer, mjesecima govoriti da se DPS ne vraća na vlast, a onda smjenjivati časne ljude i profesionalne kadrove radi povratka DPS kadrova na vlast je licemjerje gore od bilo kog Pajovića ili Džakovića”, zaključuju u saopštenju iz DCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
15.06.2022-12:28 12:28

A možda, kao i uvijek, ne znate razlog pa blebećete reda radi da nešto kao znate…