Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Deletić Konjeviću: Nova vlast se dobrim dijelom zadužila da sanira štetu koju ste Vi napravili

Kako je dodala, nakon smjene odnarođene vlasti, kojoj se Konjevićev SDP nudio tokom čitave kampanje, unutarpartijska borba za predsjednika SDP-a, učinila ga je glasnim kritičarem zaduživanja nove vlasti zbog dugova, za koje je zaslužna njegova družina i on sam

Članica Prave Crne Gore Aleksandra Deletić poručila je poslaniku SDP-a Rašku Konjeviću da će 750 miliona eura, koje je nova Vlada obezbijedila prodajom obveznica, biti dobrim dijelom korištena za saniranje štete koju je on napravio.

Deletić je ukazala da je Konjević, dok je bio na poziciji ministra finansija, “širom zatvorenih očiju skoro sve aminovao”, nabavku brodova iz Kine, zaduženje za željeznicu, ugovor za izgradnju auto-puta.

“Ali i prebijanje novinara i bacanje bojnih otrova na sugrađane koji su mirno protestvovali protiv oholosti, bahatosti i korupcije bivše vlasti. Pita, tako, poslanik Konjević ministra Spajića zašto je nabavio pare za plaćanje kredita za brodove koje su on, Brajović i Krivokapić kupovali u dalekoj Kini. Zanima poslanika Konjevića zašto nam treba novac da platimo Kinezima za auto-put koji je njegova vlada dogovorila. Ne može da shvati poslanik Konjević kako se to ne naplati poreski dug koji su njegovi drugovi napravili. Nije bilo tako davno, pa se svi toga dobro sjećamo – poslanik Raško Konjević bio je lojalan sljedbenik Mila Đukanovića i Duška Markovića. Dugo je to trajalo”, navela je Deletić.

Ona je ocijenila da je Konjević, u skupštinskim klupama, iza Đukanovićevih leđa, a blizu Markovića, bio opijen slavom uspjeha bivše vlasti.

“Ćutim, dakle – ministar sam. Ko, kako, kada, od koga i pod kojim uslovima se zadužuje da popuni budžetske rupe, nije se brinuo ministar Konjević, sve dok je bio blizu državne kase”, rekla je Deletić.

Kako je dodala, nakon smjene odnarođene vlasti, kojoj se Konjevićev SDP nudio tokom čitave kampanje, taman kada bi elementarna politička pristojsnost nalagala da se poslanik Konjević pritaji i ćutanjem traži oprost, nadajući se zaboravu, unutarpartijska borba za predsjednika SDP-a, učinila ga je glasnim kritičarem zaduživanja nove vlasti zbog dugova, za koje je zaslužna njegova družina i on sam.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
21.12.2020-13:09 13:09

Deleticka, iz cicvara!