Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Delegacije Hrvatske i Crne Gore polažu vijenac i pale svijeće

Naveli su da je motiv postavljanja obilježja bio ostvarivanje obaveza iz evropskih integracija, a u skladu sa NATO savezništvom zasnovanom na zajedničkoj odbrani vrijednosti koje su pod udarom agresivnih regionalnih politika

Hrvatsko nacionalno vijeće najavilo je da će u petak, 29. septembra, polaganjem vijenaca ispred spomen ploče u Morinju biti obilježena 31. godišnjica osnivanja logora Morinj.

”Polaganju vijenaca i paljenju svijeća prisustvovaće delegacije Hrvatske i Crne Gore”, najavljeno je iz Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Spomen-ploču na objektu gdje su tokom agresije na Dubrovnik zatvarani i mučeni hrvatski civili i branitelji tokom 1991. i 1992. godine, 10. oktobra prošle godine, otkrili su tadašnji crnogorski ministri odbrane i vanjskih poslova, Raško Konjević i Ranko Krivokapić u prisustvu visokih hrvatskih zvaničnika.

Naveli su da je motiv postavljanja obilježja bio ostvarivanje obaveza iz evropskih integracija, a u skladu sa NATO savezništvom zasnovanom na zajedničkoj odbrani vrijednosti koje su pod udarom agresivnih regionalnih politika.

Kotorska Služba za inspekcijske poslove planirala je uklanjanje spomen-ploče na osnovu rješenja Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore, ali VCG nije dozvolila ulazak na njen posjed bez izričite saglasnosti Ministarstva odbrane.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je tada je kazao da su postavljanjem table, Konjević i Krivokapić napravili diplomatski skandal i krivično djelo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
01.10.2023-12:09 12:09

Niko ne misli na mlade niksicane..koji su morali silom ici na boj..a koji su pobijeni od Hrvata.. Narod prica..kako je vojska isla od kuce do kuce..i mlade mladice spakovala u kamion…