Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Davije: Crna Gora je ostvarila značajan napredak u konsolidaciji mira i stabilnosti

"Crna Gora je 21. maja 2006. stekla nezavisnost u mirnom i demokratskom procesu putem referenduma. Danas, 13 godina kasnije, Crna Gora je prepoznata kao model demokratije koji promoviše stabilnost, regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose", navode u saopštenju

Misija OEBS-a u Crnoj Gori čestita građanima Crne Gore Dan nezavisnosti, navode u saopštenju dostavljenom medijima.

“Crna Gora je 21. maja 2006. stekla nezavisnost u mirnom i demokratskom procesu putem referenduma. Danas, 13 godina kasnije, Crna Gora je prepoznata kao model demokratije koji promoviše stabilnost, regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose”, navode u saopštenju.

OEBS i Crna Gora, kako dodaju, uspostavili su snažno i veoma praktično partnerstvo, posebno u reformi izbornog sistema, izgradnji slobodnog, otpornog i profesionalnog medijskog prostora, promovisanju reformi i upravljanju sektorom bezbjednosti, kao i jačanju regionalne saradnje mladih u saradnji sa Regionalnom kancelarijom za omladinsku saradnju (RYCO).

“Crna Gora je ostvarila značajan napredak u konsolidaciji mira i stabilnosti, a zahvaljujući bliskom partnerstvu sa Vladom, institucijama, civilnim društvom i drugim akterima, OEBS je dobro pozicioniran da nastaviti da podržava Crnu Goru u ispunjavanju njenih dugoročnih strateških ciljeva u skladu sa OEBS-ovim obavezama i principima“, kazala je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Maryse Daviet.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve