Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović naredne sedmice nastavlja konsultacije o mandataru, Demokrate i DF danas nijesu došli

''Konsultacije sa drugim političkim subjektima biće nastavljene naredne nedjelje'', saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u skladu sa Ustavom kojim je propisano da predsjednik predlaže Skupštini mandatara za sastav Vlade, otpočeo je konsultacije sa predstavnicima političkih partija zastupljenih u parlamentu.

”Pozivu na konsultacije danas se nijesu odazvali predstavnici Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore. Konsultacije sa drugim političkim subjektima biće nastavljene naredne nedjelje”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević ranije danas u saopštenju za medije su naveli da neće prisustvovati konsultacijama na koje ih je pozvao Đukanović iz, kako navode, više razloga.

I Demokrate su odbile poziv, a kao jedan od razloga su naveli i to što su poziv dobili telefonom, a ne u pisanoj formi.

Osoba koja se pominje kao potencijalni mandatar jeste lider GP URA Dritan Abazović.

Lider GP URA Abazović kazao je nedavno da ne bježi od funkcije premijera, te da je spreman da preuzme odgovornost ukoliko se to bude od njega tražilo.

Đukanović je ranije kazao da razgovore o formiranju vlade prati kroz komunikaciju sa svim akterima tih razgovora, i dodao da je logično da se ti razgovori obavljaju u koncentričnim krugovima.

Poručio je da je važno da se dođe do rješenja oko kojeg je moguće postići neophodni konsenzus da bi se što brže konsolidovala izvršna vlast i stvorili uslovi da se zemlja usredsredi na političke prioritete od kojih je prvi upravo deblokada pregovaračkog procesa sa EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve