Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Damjanović: Država da garantuje zaposlenje za pet odsto najboljih studenata

Istakla da država treba da garantuje zaposlenje za top pet odsto studenata na svim univerzitetima

Samo zdrava konkurencija pobjeđuje neznanje, površnost i amaterizam lokalno i globalno, poručila je potpredsjednica Demokratske partije socijalista Sanja Damjanović.

Ona je istakla da država treba da garantuje zaposlenje za top pet odsto studenata na svim univerzitetima.

“Proces obrazovanja mora da slijedi dinamiku razvoja, a ključni za razvoj društva su ljudi. Odgovorno društvo mora svoje najbolje talente da prati, razvija i motiviše njihove vještine. Država treba da garantuje zaposlenje za top 5% studenata na svim univerzitetima!”, napisala je Damjanović na Tviteru.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
12.06.2022-09:00 09:00

Država treba da garantuje svim studentima visoko kvalitetno obrazovanje. Takvo obrazovanje podrazumijeva potpunu osposobljenost za obavljanje poslova u struci. I, onda ne bi trebalo da ima problema za posao, u državi validnog pravnog i moralnog poretka. Sposobni i preduzimljivi mogu da biraju će da rade i što će da rade, zavisno od sposobnosti da iskoriste svoje znanje. Ali gospođo Damjanović, svi naši univerziteti ne valjaju ni 5 para, a vode ih ljudi koji ne znaju ništa da rade, osim da skupljaju bezvrijedne citate po uglednim časopisima i da veličaju svoju naučnost. Crnu Goru, vode kadrovi obrazovani na crnogorskim univerzitetima (ili… Pročitaj više »

Moammar
12.06.2022-11:13 11:13

Postujem Vas gospodjo Damjanovic no u ovom niste u pravu. Jasno je da drzava moze samo da zaposljava u drzavnoj sluzbi a da ne moze nametati privatnom sektoru koga da zaposli. Ako je neko u 5% najboljih studenata valjda zasluzuje nesto bolje i trebalo bi da ima vecu ambiciju od posla u drzavnoj sluzbi. Ko se uzda u to da ce moci raditi do penzije u drzavnoj sluzbi ima ozbiljan problem sa rasudjivanjem. Ova vasa ideja bi podstakla kulturu varanja na ispitima, placanja za ocjene itd.. Privatni sektor to donekle koriguje jer radi nezavisan assessment kandidata I na taj nacin… Pročitaj više »