Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović: Đukanović ne smije dozvoliti da Crna Gora dobije antidržavnu Vladu

Nova Vlada mora biti formirana na jasnim princima kojima će se isključivo štititi interesi građanske i evropske Crne Gore

Predśednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ne smije dozvoliti da Crna Gora dobije antidržavnu vladu kao što je to bio slučaj sa vladom Zdravka Krivokapića, ocijenio je predsjednik CKM Aleksandar Damjanović.

Ostatak izjave prenosimo u cjelosti

Nova Vlada mora biti formirana na jasnim princima kojima će se isključivo štititi interesi građanske i evropske Crne Gore.

Nadam se da Đukanović poučen iskustvom odlazeće vlade neće dozvoliti da izvršna vlast sprovodi nacionalni inžinjering nad crnogorcima kao što je bio slučaj u zadnjih godinu ipo dana.

Takođe predśednik Đukanović mora jasno definisati sa mandatarom u kojem obliku može nova vlada potpisati temeljni ugovor koji prvenstveno mora štititi interese Crne Gore.

Dobro je što je Đukanović na zadnjem sastanku nove skupštinske većine prozreo Abazovućev šibicarski trik kojim je telio da svu političku moć u vladi pridobije za sebe i da 35. poslanika koji bi je podržavali imaju isti uticaj kao što je DF imao na vladu Zdravka Krivokapića.

Lično me zabrinjava što su nesuglasice oko formiranja nove vlade izazvala podjela fotelja a ne principi kako se pokušava predstaviti građanima.

Na Đukanoviću i partiji na čijem je čelu je velika odgovornost da podrži još jedan rizičnan projekat Dritana Abazovića za čiju realizaciju nadam se Crna Gora neće platiti skupu cijenu.

Na kraju građanima preostaje da čekaju rasplet političke krize koju su izazvali njihovi birani predstavnici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve