Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović: Apsolutna podrška slobodnim ljudima koji izražavaju protest zbog partijskog zapošljavanja u Gusinju

Naime, kako pojašnjava, partijski uhljebi SNP-a koji dolaze iz Berana i Andrijevice su, u susret nedjeljnim izborima, svoje mjesto u okviru državnih jasli našli upravo u našoj opštini

I pored činjenice da se Gusinje suočava sa velikim odlivom stanovnika, vrlo je indikativno da i to malo radnih mjesta u našoj opštini, Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo popunjava sumnjivim kadriranjem kroz zapošljavanje lica bliskih vladajućim strukturama, koja uzgled dolaze iz okolnih opština, ocijenio je predsjednik Opštinskog odbora DPS Gusinje Adel Damjanović.

Naime, kako pojašnjava, partijski uhljebi SNP-a koji dolaze iz Berana i Andrijevice su, u susret nedjeljnim izborima, svoje mjesto u okviru državnih jasli našli upravo u našoj opštini.

“Nema sumnje da je ovo eklatantan primjer diskriminacije građanki i građana Gusinja, te da u potpunosti podržavamo svaki vid protivljenja ovakvim odlukama. Stava smo da je u našu opštinu svako dobro došao, jer smo, kao multinacionalna i multietnička sredina, prepoznati kao dobri domaćini”, dodao je Damjanović.

Međutim, kaže on, ne mislimo da u Gusinju imamo “manjak kadrova da bi se radna snaga na ovaj i ovakav način uvozila iz drugih opština i to po partijskoj liniji”.

“Na kraju, podvlačimo i to da mi se borimo da naša omladina ima što bolje uslove za život i rad, vjerujući da je to istovremeno najbolja mjera najiskrenije brige za naš dom, kako bi mladi svoju budućnost i perspektivu vezali za svoj kraj i kako ne bi svoju sudbinu bili prinuđeni da kroje u nekim drugim sredinama daleko od rodne grude”, zaključio je Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve