Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

DA LI SRPSKI AUTOKRATA VJERUJE U SVOJE LAŽI: Ograđuje se od ’’srpskog sveta’’, a radi na dvotrećinskoj većini u Crnoj Gori za njegovo sprovođenje

Cilj velikosrpskih hegemona i njihovih pokrovitelja je jasan - potpuna redefinicija temelja Crne Gore od obnove nezavisnosti, i u krajnjem mogućnost ukidanja građanskog koncepta i uvođenje države naroda, nakon čega bi polako uslijedila promjena zastave, himne, zvaničnog jezika… A sve se to uveliko sprovodi dok glavni nosioci ideje ’’srpskog sveta’’ izigravju neupućenost i kriju svoje namjere iza otrovne propagande laži i licemjerja.

Srpski autokrata Aleksandar Vučić toliko se navikao na manipulacije, demagogiju i licemjerje u javnim nastupima da djeluje kao da je počeo da vjeruje u laži svojih propagandista.

Vučić se i dalje pravi lud na ideju da Crna Gora treba da bude integrisana u okvire ’’srpskog sveta’’ iako pod punom podrškom američkih lobija i Moskve uveliko radi na tome. Akcija integracije Crne Gore u ’’srpski svet’’, kodnog naziva ’’Crna Gora za Kosovo’’, jasno se sprovodi prilikom svakog izbornog ciklusa u našoj državi, uključujući i drugi krug predsjedničkih izbora 2. aprila, kada je podršku favoritu Beograda Jakovu Milatoviću pružila velikosrpska ’’elita’’ predvođena Vojislavom Šešeljem, Aleksandrom Rakovićem i takozvanom SPC.

Ipak, Vučić se i dalje pravi lud i govoreći o izjavama dijela političkih regionalnih krugova da je uz pomoć Putina i Rusije srušio Mila Đukanovića, rekao je da su mu te teze „jadne“.

Izigrava ludilo

U jučerašnjem intervjuu za RTS, Vučić se pravio toliko naivan u odnosu na Crnu Goru pravdajući se da ’’nikad nije izgovorio sintagmu ’srpski svet’’’, iako je to doskoro na svakih nekoliko dana pominjao njegov intimus, bivši ministar Aleksandar Vulin, koji se trenutno nalazi na funkciji direktora BIA.

Vučić i njegov portparol: Aca ne govori o ”srpskom svetu”, to umjesto njega radi Vulin

„Bauk ’’srpskog sveta’’ kruži regionom i Evropom, koji su sami izmislili“, rekao je Vučić u intervjuu za RTS koji je iskoristio da od sebe i ’’napaćenog srpskog naroda’’ ponovo napravi žrtve globalne mrzilačke politike.

Srpski autokrata se naravno pravio mutav ističući da se Srbija ne miješa u unutrašnju politiku Crne Gore, iako je, prema saznanjima Portala Aktuelno, njegova Srpska napredna stranka (SNS) pred drugi krug predsjedničkih izbora 2. aprila, pravila spiskove crnogorskih državaljna koji su zapošljeni u državnim firmama u Srbiji da bi ih ’’stimulisali’’ (čitaj primorali) da odu na glasanje.

Vučić takođe nije odgovorio koliko je državljana Srbije ušlo u Crnu Goru 2. aprila kada kamere na graničnim prelazima nijesu radile. O novcu koji Beograd uporno sipa svojim političkim favoritima u Crnoj Gori i logistici koju im pruža nije ni pomislio da priča, pa je nastavio da se pravi da plan ’’Crna Gora za Kosovo’’ uopšte i ne postoji, i da nije podržan od strane njegovog intimusa, ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila.

’’Srpski svet’’ već ispostavio zahtjeve

Iako se srpski autokrata pravi lud, i maltene negira da srpski nacionlizam uopšte postoji, ili da je ikad postojao, njegovi djelatnici u Crnoj Gori samo nekoliko dana nakon drugog kruga predsjedničkih izbora i odlaska Mila Đukanovića, već uveliko najavljuju koje su planove zacrtali.

Kristofer Hil i Aleksandar Vučić: Kad ću da dobijem Crnu Goru?

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, već najavljuje da o odluci da se Crna Gora priključi “Otvorenom Balkanu”,  ’’treba da se pozabavi naredna vlada koja će biti rezultat novog saziva Skupštine Crne Gore’’. Milatović takođe poručuje da ’’nije realno da Crna Gora povuče priznanje nezavisnosti Kosova’’, ali ni u jednom momentu nije rekao da bi se usprotivio toj opciji da je moguća.

I dok novoizabrani predsjednik Crne Gore želi da ugura državu na čijem je čelu u Otvoreni Balkan, koji je samo eufemizam za ’’srpski svet’’, relativizujući crnogorski stav o Kosovu, velikosrpska propaganda već je ispostavila zahtjeve koje od njega očekuju.

Na najpoznatijoj propagandnoj platformi srpske BIA-e IN4S, već su formulisana očekivanja koja velikosrbi imaju od novog predsjednika Milatovića.

’’Zašto srpska djeca u crnogorskim školama ne mogu da se obrazuju na svom maternjem jeziku? Zašto naša korespondencija sa crnogorskom administracijom ne može da ide na srpskom jeziku i pismu i kad da očekujemo neminovnu promjenu po ovim pitanjima? Do kad da čekamo na rešavanje pitanja dvojnog državljanstva, uz obavezno zakonsko propisivanje trobojke kao narodne zastave?

BIA ispostavila zahtjeve

Uz vraćanje Kapele na Lovćenu, ovo bi bio minimum srpskih očekivanja od koga nema odstupanja’’, navodi se u jednom propagandnom uratku objavljenom na propagandnoj ispostavi BIA-e IN4S u kojem su sažete želje čije bi ispunjenje Crnu Goru uveliko približilo konceptu ’’srpske Sparte’’.

’’Sprski svet’’ ili smrt?

Na ovoj propagandnoj ispostavi BIA-e, nezvaničnom glasilu crnogorskih vlasti, čiji je osnivač ruski agent Vladimir Božović, rektor državnoga Univerziteta Crne Gore, objavljen je i tekst agenta hegemonističke organizacije svetosavske sekte (SS) poznate pod akronimom SPC – Ognjena Femića “Ujedinjenje ili ukrajinizacija”.

Crnogorski PEN centar juče je upozorio da se od samoga naslova pa dalje kroz cio tekst protura teza o neminovnosti ujedinjenja srpskoga naroda, tj. o nestanku ne samo države Crne Gore no i svih nesrba u njoj”.

“Aludirajući na biblijsku priču o Kainu i Avelju, Crnogorci i Ukrajinci se predstavljaju kao bratoubice koje su osuđene na propast i smrt ukoliko se ne priklone svojoj “braći” Rusima i Srbima. Skandalozni jerej Femić, suprotno hrišćanskome učenju, poručuje Crnogorcima i ostalim nesrbima da moraju nestati – bilo kroz asimilaciju bilo kroz rat kojemu svjedočimo u Ukrajini. A što je to ako nije poziv na krvoproliće, rat i genocid?!”, navodi se u jučerašnjem saopštenju PEN centra.

Ako uzmemo u obzir da srpsku BIA-u sada kontroliše neskriveni zagovornik ideje ’’srpskog sveta’’ Aleksandar Vulin, kao i da je takozvana SPC glavni zagovornik velikosrpske ideje i negator postojanja Crnogoraca kao naroda, ove objave treba shvatiti kao najavu plana koju beogradski hegenomi imaju prema Crnoj Gori u narednom periodu.

Jakov Milatović i njegova podrška – velikosrpski paraistoričar i zagovornik genocida nad Crnogorcima Aleksandar Raković

’’Neobavješteni’’ Vučić želi dvije trećine u Crnoj Gori

Iako se srpski autokrata Aleksandar Vučić pravi lud i neobavješten, naivno je pomisliti da se sve ovo odvija bez njegovog znanja, s obzirom da u Srbiji on bira premijera i ministre, pregovara oko Kosova i miješa se u gotovo sve segmente svakodnevnog života– od nataliteta, preko epidemioloških mjera za vrijeme kovid pandemije, pa sve do infrastrukturnih projekata i pitanja spoljnje i unutrašnje politike.

Cilj nosilaca velikosrpske ideje je jasan – pravimo se ludi i neupućeni, dok u isto vrijeme težimo da pridobijemo dvije trećine političke podrške za izmjenu Ustava Crne Gore.

To podrazumijeva potpunu redefiniciju temelja Crne Gore od obnove nezavisnosti, i u krajnjem mogućnost ukidanja građanskog koncepta i uvođenje države naroda nakon čega bi polako uslijedila promjena zastave, himne, zvaničnog jezika…

A sve se to uveliko sprovodi dok glavni nosioci ideje ’’srpskog sveta’’ izigravaju neupućenost  i kriju svoje namjere iza otrovne propagande laži i licemjerja.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan PV
07.04.2023-14:57 14:57

Volio bih čuti i vidjeti Crnogorca koji vjeruje u iskrene namjere Vučića i sklempa Vulina. Mada nijesu samo njih dvojica tu u vrhu koji lome kičmu CG. SANU, SPC i druge javne i političke ličnosti su uključene. To je dugoročni projekat koji pokušava da sprovedu generacije Srba. A najgoru ulogu u tome imaju Sluge iz CG, koritari i Izdajnici.

Life
07.04.2023-15:28 15:28

Kao Francuska 1918, sad Hill izigrava ružnoću… Ali ni Vulin ni Vučić nisu Nikola Pašić .. ni cipele mu ne mogu čistiti…

BijeliPavle
07.04.2023-15:43 15:43

Je li ovo Vučić plače ili mu se plače?
Koja je ovo bruka od glumetanja ljudi…….

Merlin
08.04.2023-05:34 05:34
Reply to  BijeliPavle

Vule plače za Milom i Draginjom ..

Tara
07.04.2023-17:56 17:56

Odvratni fasisti..Oni nemaju pravo da se mijesaju u jednu suverenu drzavu CG..Jedino bi nas spasio..Berlinski zid..od ovih zlocinaca..

Backovic E.
07.04.2023-19:30 19:30

Nesumnjivo Vucic svoga trbuhozborca ima u tom karikaturalnom i konacno redikuloznom tipu, Vulinu. Strategija stvaranja velike Srbije je pretrpjela korjenite promjene. Cilj je isti. Ako hoce veliku srbiju nemam nista protiv. Neka je grade na sprat sve sa podrumima. U tom zlodjelu ipak im je prioritet CG. Sretan je susjed kojega oni zaobidju! NO PASARAN!!! Zivjela CG!!

Merlin
08.04.2023-05:30 05:30
Reply to  Backovic E.

Ti si više sa slabu Srbiju u kojoj ćete da mafijate, da se bahatite, direktorujete, vladate, itd. ? To vreme je brale prošlo. Karikatura ste vi umišljeni a u stvari slabi i nemoćni …

Backovic E.
08.04.2023-13:43 13:43
Reply to  Merlin

Javaš, ne zalijeći se Merline!! To koliko smo jaki ili slabi tek cemo da vidimo…!!!

dragan
08.04.2023-11:40 11:40

Svaka cast Gospodine! Respekt!