Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Da li je Vlada Mandić došao u Herceg Novi da kupuje glasove?

Mediji su tada objavljivali da ova grupa kupuje glasove po cijeni od 100 do 600 eura.

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Mandić viđen je danas u gradskoj kafani u Herceg Novom gradu gdje se održavaju lokalni izbori. Mandić je više puta dovođen u umiješanost u predizbornu kampanju u Nikšiću, logistički i finansijski pomažući opoziciju, pa se postavlja pitanje da li se sve isto ponavlja i u Herceg Novom.

Prema pisanju Standarda, nišićka policija pred izbore u ovom gradu kontrolisala je veću grupu osoba, među kojima su funkcioner SNS Vladimir Mandić, ali i poslanika DF Milo Božović kao i nekoliko lica iz Srbije i BiH.

Mediji su tada objavljivali da ova grupa kupuje glasove po cijeni od 100 do 600 eura.

Ime Vladimira Mandića više puta se pominjalo u aferama oko kupovine glasova u Crnoj Gori.

Višednevni boravak Mandića uz svesrdnu pomoć Igora Dodika, sina Milorada Dodika kao i Srpske pravoslavne crkve organizovan sa ciljem da se po receptu sa parlamentarnih izbora pripremi teren za pobjedu opozicije.

Izbori u Nikšiću su prošli ali je mala slučajnost da se na izborima u Herceg Novom ponovo pojavljuje osoba koja je umiješana u afere i koja je direktno povezana sa “srpskim svetom”.

“Vladimir Mandić, nekadašnji rukometaš Srbije i odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda i Milan Nikolić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, inače rođeni Nikšićanin, vrlo su aktivni ovih dana u Nikšiću gdje se 14. marta održavaju lokalni izbori”, pisao je beogradski Danas.

Vladimir Mandić ima daleko zanimljivu biografiju budući da je bio vrhunski sportista, reprezentativac Srbije u rukometu, a poznat je i po svom burnom privatnom životu.

Njegov otac Momčilo je tokom rata i u BiH je bio ministar pravde i bliski saradnik Radovana Karadžića. U Crnoj Gori je postao poznat nakon što je izjavio da je crnogorsko rukovodstvo davalo gorivo za tenkove bosanskih Srba.

Mandić se zajedno sa Igorom Dodikom dovodi i u vezu sa investicionim fondom koji planira kupovinu pojedinih medija u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Principessa
09.05.2021-23:37 23:37

Vlada sa krvavim parama iz Bosne koje mu je tata dao.Zadtidja ljudska!