Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Čvorović: Omogućimo ženama da mogu slobodno i bez straha prijaviti svaki slučaj nasilja

Ona je istakla da je danas poseban datum ali i još jedan dan u godini kada moramo glasno i otvoreno stati uz žene u Crnoj Gori i sve one koje trpe bilo koji oblik nasilja

Podaci o broju žena u Crnoj Gori koje su na različite načine bile žrtve nasilničkog ponašanja su alarmantni. Brutalnije od toga je samo ćutanje i nereagovanje državnih institucija što za posljedicu nažalost ima i nerijetko smrtne ishode, ocijenila je potpredsjednica Foruma mladih SDP, Marijana Čvorović. 

Ona je istakla da je danas poseban datum ali i još jedan dan u godini kada moramo glasno i otvoreno stati uz žene u Crnoj Gori i sve one koje trpe bilo koji oblik nasilja.

“Svjedoci smo iz godine u godinu da nasilničko ponašanje postaje sve vidljivije i prisutnije ali je isto tako vidljiva i užasna inertnost institucija i pravosudnog sistema koji nerijetko pređu preko prijavljenog slučaja ne dajući mu adekvatan značaj. Upravo zbog takvog (ne)sankcionisanja od strane nadležnih institucija imamo i višestruke povratnike u nasilju i one koji takvim primjerima bivaju ohrabreni znajući da će takvo ponašanje proći nekažnjeno”, poručila je Čvorović,

PotpredsjednicaForuma mladih SDP-a, pozvala je institucije, društveno-političke aktere i javnost Crne Gore da tema nasilja nad ženama ne bude samo oglašavanje i “oštro osuđivanje” nekoliko dana kada su slučajevi aktuelni već da uspostavimo adekvatan pristup i restriktivno kažnjavanje nasilnika te da omogućimo ženama da mogu slobodno i bez straha prijaviti svaki slučaj bez sumnje u to da li će organi slučaj tretirati kao relevantan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve