Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Crnoj Gori potrebna stabilna i sposobna Vlada, dragocjeno vrijeme već izgubljeno

''Sada je na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom. Nije na EU da odlučuje ili da utiče na ovaj proces'', kazala je Pisonero Hernandez.

Portparolka Evropske Komisije Ana Pisonero Hernandez reagovala je na izglasavanje nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića, i kazala da je sada  na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom, te da nije na Evropskoj Uniji da utiče na ovaj proces.

“Upoznati smo sa odlukom Skupštine koja je rezultirala usvajanjem predloga za izglasavanje nepovjerenja. Sada je na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom. Nije na EU da odlučuje ili da utiče na ovaj proces”, kazala je Pisonero Hernandez.

Prema njenim riječima, Crnoj Gori je potrebna stabilna, funkcionalna i sposobna vlada koja je u stanju da sprovede reforme vezane za EU ​​kako bi napredovala na svom putu ka EU.

“Važno je da sve političke snage odgovorno rade na unaprjeđenju konsenzusa u ovom pogledu, jer je dragocjeno vrijeme već izgubljeno ove godine”. poručila je Pisonero Hernandez.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Selim
21.08.2022-08:05 08:05

Velika gos. ANA sama vidis -Koje je najvece zlo i kriminal za DRZAVU-da radis -spijunas protiv svoje drzave -to se kaznjava sa dozivotnim zatvorom ! Obje ove dvije vlade su radile protiv svoje drzave zato i traju toliko ! Sama si vidjela koje psihicko poremeceno zlo nose protiv CRNOGORACA-CG Poremecenici oce CG BEZ CRNOGORACA-E TO IM MI NE DOZVOLJAVAMO UZ VASU I BOZJU POMOC -DA SI NAM ZDRAVA I ZIVA!