Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorski zbor: Vlada Crne Gore da uputi demarš Vladi Srbije

Ako Vlada Crne Gore u ovome ne vidi akt nasilja i neprijateljstva Srbije i ako adekvatno ne reaguje, smatraće kažu da i sama učestvuje u realizaciji podrivačkog plana Srbije prema Crnoj Gori

Nevladino udruženje Crnogorski zbor traži od Vlade Zdravka Krivokapića da Vladi Srbije hitno uputi odlučan demarš zbog toga što su pored glavnih saobraćajnica u Srbiji postavljeni veliki bilbordi sa pozivom “Obnovimo Njegoševu kapelu”.

“To je akt otvorenog negiranja nezavisnosti Crne Gore i agresije na našu zemlju. Pod vidom tobožnje duhovne inicijative i navodnog vjerskog jedinstva, Srbija na taj način direktno saopštava svoju namjeru da uređuje unutrašnja pitanja u Crnoj Gori”, navode u ovom NVU.

Prema njihovim riječima, pomenuti bilbordi znače upravo namjeru stvaranja situacije u kojoj će takozvani srpski svet, u određenom momentu, krenuti u pohod za obnovu Njegoševe kapele.

“Danas bilbordima, a sjutra nekakvim maršem na Crnu Goru, a možda i udarima militantnih snaga na našu zemlju. Pomenuti bilbordi su vrlo jasna najava otvorenih ataka na državno i duhovno biće Crne Gore, sa krajnjim ciljem da se poništi naša državnost, a nacionalni identitet uguši u takozvanom srpskom svetu”, ističu u ovom NVU.

Ako Vlada Crne Gore u ovome ne vidi akt nasilja i neprijateljstva Srbije i ako adekvatno ne reaguje, smatraće kažu da i sama učestvuje u realizaciji podrivačkog plana Srbije prema Crnoj Gori.

“Postavljanje bilborda, od Subotice do Kragujevca i na putevima u pravcu Crne Gore ima apsolutno jasnu logiku i nije potrebno nikoga ubjeđivati šta to faktički znači. Budimo otvoreno-nastavak perfidne okupacije Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve