Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorski zbor: Nova vlast, neznanjem ili namjerno, ugrožava interese države i njenih građana

Učesnici u diskusiji su jedinstveni u ocjeni da je trenutna situacija u Crnoj Gori zabrinjavajuća, obzirom da nova vlast, neznanjem ili namjerno, ugrožava interese države i njenih građana, te da mnogim potezima pravi nenadoknadivu štetu

U organizaciji NVU Crnoogorski zbor, na Cetinju je 05.08.2021. godine, održan razgovor na temu CRNA GORA JE VJEČNA ISKLJUČIVO NA GRAĐANSKIM, ANTIFAŠISTIČKIM I EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA.

Poziv za sastanak i razgovor na ovu temu upućen je partijama, organizacijama i udruženjima koji se zalažu za samostalnu, građansku, antifašističku, multietničku i multikonfesionlnu državu Crnu Goru.

Najveći broj ovih subjekata je pozdravio i podržao ideju o organizovanju ovakvoga sastanka dok je značajan broj njih i uputio svoje predstavnike na sastanak. Svi prisutni su aktivno uzeli učešća tako da je vođena veoma dobronamjerna i konstruktivna diskusija.

Učesnici u diskusiji su jedinstveni u ocjeni da je trenutna situacija u Crnoj Gori zabrinjavajuća, obzirom da nova vlast, neznanjem ili namjerno, ugrožava interese države i njenih građana, te da mnogim potezima pravi nenadoknadivu štetu.

Ocijenjeno je takođe, da postoji značajan broj partija, organizacija i pojedinaca koji se ne mire sa tim stanjem te da svi ti subjekti preduzimaju konkretne aktivnosti u cilju ukazivanja na pogrešne i štetne aktivnosti vlasti a u nekim slučajevima i sprečavanje takvih aktivnosti. S toga je neophodno da se među svim tim partijama i organizacijama uspostavi veća povezanost, sinhronizovanje aktivnosti i međusobna podrška u njihovoj realizaciji.

Sve to je potvrda više da je bilo dovoljno razloga za organizovanje i održavanje ovoga sastanka a koji je ocijenjen kao sasvim uspješan.

Formiran je zajednički tim koji će, na osnovu iznijetih stavova i mišljenja sačiniti zaključke i predložiti moguće modele buduće saradnje.

Zaključeno je i da ima razloga da se nastave ovakvi razgovori te se poslije izvjesnog vremena ponovo organizuje zajednički sastanak, s tim što bi organizator mogao da bude i neki drugo subjekt kao i da se za mjesto održavanja odabere i neki drugi grad.

O ovome sastanku će se informisati svi učesnici, svi koji su bili pozvani za sastanak iako nijesu bili prisutni, kao i Crnogorska javnost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorski zbor: Nova vlast, neznanjem ili namjerno, ugrožava interese države i njenih građana – CG Vijesti
06.08.2021-23:04 23:04

[…] Aktuelno […]

trubjelo
06.08.2021-23:31 23:31

Po širini i dubini rasturili su gedjansku CG i sad naknadna pamet ne vrijedi. Neprijatelj je opasan ,financiran i vodjen od stranih profesionalaca .Smjenjuju direktore ko zrele kruške, bar bi mogli pokusat spasit školski sistem, sigurno su tu i gradjani zainteresirani. Ne dajte im djecu.