Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorski pršut dobio brojne nagrade

Ševaljević prenosi i riječi profesora Ivice Kosa sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu jednog od panel ocjenjivača u Tinjanu, koji je rekao da crnogorski klaster ima vrhunsku pršutu u čem su se uvjerili brojni posjetioci sajma, koji su takođe imali samo riječi hvale za naš proizvod

Na 14. Internacionalnom sajmu pršuta – ISAP 2022 koji je održan krajem protekle nedjelje u Tinjanu u Istri, crnogorski proizvođači pršuta ostvarili su zapažene rezultate-pet medalja od kojih su dvije zlatne i tri srebrne, pripale su kompanijama Martex i Mianja, odnosno Zrnožit, Monstate i Interprodukt.

Trodnevni sajam okupio je preko 40 izlagača, od kojih tridesetak proizvođača suhomesnatih delicija. Na sajmu su pored predstavnika klastera Crnogorski pršut, suhomesnate proizvode predstavili i izlagača iz Hrvatske, Italije, Španije, Mađarske i Austrije.

Prema riječima koordinatora Klastera Ilije Ševaljevića, ovo je treći put kako učestvuju na sajmu pršuta u Istri.

“Jako smo ponosni na ostvarene rezultate. Osvojiti pet medalja, od kojih dvije zlatne i tri srebrne, podstrek su naš dalji rad. Moramo održati nivo kvaliteta proizvoda i nastojati ga podići na još veći nivo”, riječi su koordinatora Klastera.

Ševaljević prenosi i riječi profesora Ivice Kosa sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu jednog od panel ocjenjivača u Tinjanu, koji je rekao da crnogorski klaster ima vrhunsku pršutu u čem su se uvjerili brojni posjetioci sajma, koji su takođe imali samo riječi hvale za naš proizvod.

Dodao je da manifestacija kakva je ISAP ima veoma dugu i uspješnu tradiciju. Prema njegovim riječima jedan od ciljeva učešća na sajmu je i bolja priprema za MESAP 2023.

Sajam su posjetili i predstavnici Turističke organizacije Prijestonice Cetinje sa namjerom da se bolje upoznaju sa potencijalom organizovanja Međunarodnog sajma pršuta.

“Smatram da je posjeta sajmu pršuta jako važna, prije svega sa aspekta gastro ponude. Prijestonica Cetinje raspolaže sa velikim ponecijalom u tom smislu, dok organizacija MESAP- 2023 treba da objedini tu ponudu”, istakao je VD direktora Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, Nikola Jablan.

Sredinom jula mjeseca ove godine, Klaster Crnogorski pršut i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva za ekonomski razvoj i turizam, Privredne komore Crne Gore, EU u Crnoj Gori i Prijestonice Cetinje organizovali su prvi Međunarodni sajam pršuta u Crnoj Gori – MESAP 2022. Isti, na još većem nivou planira se održati prve nedelje šestog mjeseca 2023.godine.

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu u Istri – ISAP 2022 posjetilo je između 20 000 – 25 000 ljudi. U okviru sajma koji je revijalnog i prodajnog karaktera, organizovani su muzički koncerti, razna predavanja i edukacije, izložbe, prezentacije i drugo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
18.10.2022-19:14 19:14

Dje mogu da kupim-kvalitetni Prsut….u prodavnicama..toga nema..sem..preslani i neukusni..

Drugo,odakle dolaze svinje..jesuli domace..ili one iz Njemacke..koje hrane hormonima…