Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorska dijaspora iz SAD poziva građane u CG na bojkot popisa

''Prisustvujemo besprizornoj propagandi u kojoj se 'projektanti' tzv Srpskog sveta ne zadržavaju samo na prisvajanju svega crnogorskoga, nego posežu i za znamenitim Hrvatima, preko bilborda koji građane Crne gore trebaju „podučiti“ ko su i što su''

Što se više približava najavljeni popis stanovništva u Crnoj Gori, marionetska vlast i njeni saveznici iz Crkve Srbije postaju sve agresivniji, poručuju iz Crogorsko-američke asocijacije Cetinje.

“Popis bi trebalo da podrazumijeva slobodno iskazivanje bez ikakvih pritisaka! Međutim, već duže prisustvujemo besprizornoj propagandi u kojoj se „projektanti“ tzv Srpskog sveta ne zadržavaju samo na prisvajanju svega crnogorskoga, nego posežu i za znamenitim Hrvatima, preko bilborda koji građane Crne gore trebaju „podučiti“ ko su i što su! U tom smislu u akciju su se dali i popovi Crkve Srbije, obilazeći sela, nudeći finansijsku pomoć, a onima koji su malo „tvrđi“ za ubjeđivanje ostavljaju prokletstvo ako se ne izjasne kao Srbi na predstojećem popisu!”, navode u saopštenju.

U svu tu klerofašističku ujdurmu se, dodaju, uključio i srpski patrijarh Porfirije, koji usred Podgorice, a da se ni malo ne zastidi na najbrutalniji manipulatorski način negira sve crnogorsko služeći se pritom najmonstruoznijim lažima, tvrdeći kako su srpski korijeni u Crnoj Gori, prisvajajući tursko utvrđenje na obali Ribnice, nastalo tri vijeka nakon Nemanjića.

“Porfirije Perić zaboravlja da je Stefan Nemanja razorio Duklju i u nju došao kao osvajač, pri čemu je poštedio samo Kotor od koga je napravio administrativni centar.

Ako je Kosovo „srce Srbije“ a Crna Gora „duša svih Srba“, teško da se ovakva bića mogu sastaviti sa sobom samima, izuzev u nekoj virtuelnoj stvarnosti!

S obzirom da ovaj popis više liči na najprljaviju predizbornu kampanju, vođenu samo sa srpske klerofašističke strana i njihovih izvršitelja, bez ikakve šanse da se obezbijedi slobodno iskazivanje bez svakodnevnih pritisaka i propagandističkog djelovanja, pri čemu se ljudima iz okruženja nude primamljive cifre kako bi učestvovali na tom popisu lažnim predstavljanjem.

Stoga crnogorska dijaspora iz SAD poziva sunarodnike i članove svojih familija u Crnoj Gori na bojkot ovakvog iskonstruisanog i sramnog popisa, i traži da se preduzmu sve zakonske mjere kako bi se spriječili pritisci i propaganda u vezi sa popisom a koja ima prepoznatljiv „rukopis“ Aleksandra Vučića, njegovih emisara iz Crkve Srbije i uslužnih kvislinško-veleizdajničkih političara u Crnoj Gori!”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
17.10.2023-20:33 20:33

To bi bio jedini izlaz..Hvala Vam braco Crnogorci…!

Budva
18.10.2023-20:34 20:34

Dijaspora kao i uvijek bez predomišljaja za Crnogorsku naciju.
Bravo i podrška
Bojkot negiraju Crnogirske nacije