Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Crna Gora razapeta na krst svetosavskih fariseja

Pontije Perić planira da poslije vaskršnjih praznika trijumfalno ušeta u Crnu Goru i potpiše dokument kojim se i zvanično legalizuje otimačina crnogorske teritorije i sakralnih objekata i nepovratno zabijaju ekseri asimilacije u crnogorsko nacionalno biće!

Pravoslavni hrišćani koji se pridržavaju julijanskog kalendara danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je po predanju koje nikad nije apsolutno potvrđeno iz kredibilnih istorijskih izvora utemeljivač hrišćanstva Isus Hrist osuđen da bude razapet na krst.

Veliki petak se smatra najtužnijim danom hrišćanstva, a ove godine se može s punim pravom konstatovati da je ovo za Crnu Goru i crnogorski narod jedan od najtužnijih perioda u modernoj istoriji.  Izdajnička vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem u ulozi Jude Iskariotskog, spremna je da Crnu Goru preda beogradskim farisejima, koji će je konačno razapeti na krst velikosrpskog hegemonizma žrtvujući je mamonu svetosavskog kulta ”krvi i tla”.

Juda Krivokapić i Pontije Perić

Prema ustaljenom vjerovanju utemeljivač hrišćanstva Isus Hrist je na dan koji se obilježava kao ”veliki petak” odveden iz kuće prvosvještenika Kajafe kod rimskog prokuratora Pontija Pilata koji ga je osudio da bude razapet na krstu. Istina, Crna Gora i crnogorski narod za razliku od Isusa neće bit dovedeni na žrtvenik kod srpskog prokuratora već će beogradski Pilat, lider Svetosavskog kulta Porfirije Perić, kako je najavio, doći u Podgoricu da lično zabije imperijalističke eksere i zakuje našu državu na krst velikosrpstva i radikalnog svetosavlja. U tome će mu sverdno pomoći domaći svetosavski fariseji iz crkve i Vlade, predvođeni premijerom Judom koji se već spcijalizovao u izdaji državnih interesa.

Pontije Perić

Iako nejaki premijer izdajničke vlade Zdravko Juda Krivokapić u stilu posrnulog apostola pokušava lažima to da sakrije, i javnost obmanjuje pričama kako temeljni ugovor još nije usaglašen i da će to biti učinjeno ”uvažavajući pravni poredak države i kanonsko i organizaciono ustrojstvo SPC”, posao je već odavno tajno završen.

To je već potvrdio i lider Svetosavske crkve Perić koji je ranije izjavio da je postignuta saglasnost sa Krivokapićem oko potpisivanja temeljnog ugovora između države Crne Gore i ove parapolitičke organizacije. Takvu informaciju su u srijedu potvrdili i pojedini beogradski tabloidi koje uređuje nezvanični patrijarh SPC Aleksandar Vučić.

Pontije Perić planira da poslije vaskršnjih praznika trijumfalno ušeta u Crnu Goru i potpiše dokument kojim se i zvanično legalizuje otimačina crnogorske teritorije i sakralnih objekata i zabijaju ekseri asimilacije u crnogorsko nacionalno biće!

Nepovratna legalizacija izdaje

Iako temeljni ugovor koji izdajnička vlada treba da potpiše sa SPC  nije dostupan javnosti, jasno je da se njime legalizuje pljačka crnogorskih svetinja i ogromne državne imovine, a izvjesno je da se svetosavskoj crkvi priznaje kontinuitet od 800 godina što nije slučaj u Srbiji gdje ima pravni kontinuitet od 1836. godine, a u Crnoj Gori je nasilno instalirana 1920. godine!

Ugovorom, koji se i dalje strogo krije od javnosti, takođe je, kako se osnovano sumnja, pogažen amanet preminulog lidera crnogorske filijale Srpske crkve Amfilohija Radovića jer je termin pokojnog mitropolita ”Pravosalvna crkva u Crnoj Gori”, u Beogradskoj patrijaršiji zamijenjen terminom Srpska pravoslavna crkva.

Juda Krivokapić – izdao Crnu Goru ali i ”Đeda”

Još jedna izdaja Amfilohija je i u tome što će temeljni ugovor sa Vladom Crne Gore potpisati Pontije Perić, a poznato je da je pokojni Mitropolit SPC u Crnoj Gori početkom 2020. godine najavio da će država pregovore o temeljnom ugovoru voditi sa njim, a ne sa Patrijaršijom u Beogradu, uz opasku da tu “nema nikakve razlike”.

Potpredsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučnić još ranije je u razgovoru za portal Aktuelno upozorio na zlokobne i nepovratne posljedice koje bi ovakvo sklapanje ugovora sa okupatorskom crkvom imalo za Crnu Goru.

”Ta pljačka kulturne baštine i crkvene imovine već je legalizovana Rješenjima Uprave za nekretnine. Temeljni ugovor će nas lištiti pravnih ljekova, kojima bi mogli pred nadležnim sudovima da tražimo preispitivanje osnove sticanja, i u postupku tu imovinu ponovo uzakonimo u vlasništvo crnogorske države”, rekao je ranije Vučinić.

Stoga je jasno da je najtužniji hrišćanski praznik, u stvari, najava i svojevrsno upozorenje da nastupa jedan od  najtužnijih perioda u modernoj istoriji Crne Gore.

Razapeli Hrista

Takođe treba napomenuti da ovakve hegemonističke tendencije kojima  Svetosavska crkva duhovno razapinje na krst Crnu Goru i materijalno je pljačka nijesu ništa začuđujuće, jer ovaj parapolitički kult je odavno ”razapeo” Hristovo učenje koje je pretvorio u gnusnu, izobličenu klerofašističku ideologiju.

Treba napomenuti da SPC kao organizacija nema nikakve veze sa pravosalavljem niti sa hrišćanstvom, a dokaze za ove tvrdnje možete pročitati u tekstovima koje je portal Aktuelno ranije objavio na ovim linkovima:

Svetosavska crkva u službi antihrista (1): “Što me kušate, licemjeri”

Svetosavska crkva u službi antihrista (2): “Ocem svojim ne zovite nikoga na zemlji, jer je u vas jedan Otac, na nebesima”

Svetosavska crkva u službi antihrista (3): “Vidiš trun u oku brata svoga, a brvno u oku svome ne osjećaš”

Kako smo već pisali, SPC zastupa radikalnu klero-nacionalističku ideologiju nazvana “svetosavlje” koja je nastala 30-ih godina prošlog vijeka podstaknuta srpskim fašizmom sa Nikolajem Velimirovićem i Dimitrijem Ljotićem kao vodećim ideolozima.

Stoga i ne treba da čudi što je SPC, kao legitimni predstavnik svetosavskog kulta ”krvi i tla” bila glavni duhovni pokretač gotovo svega zla, razaranja i ratova koja su zadesila region bivše SFRJ, o čemu detaljnije možete čitati na OVOM LINKU.

Zato, Crnogorci, neka nam je nazdravlje predstojeći Vaskrs, koji će ako Bog da označiti početak ponovnog rađanja borbe za Crnu Goru i njenu pobjedu nad klerofašistikim okupatorskim kultom.

Uredništvo portala Aktuleno

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Onaj drugi
30.04.2021-13:34 13:34

Negacija negacije može biti pozitivna stvar, odnosno afirmacija, ali izdaju izdajnika čini izdajnik u kvadratu.

Neko tamo
30.04.2021-14:06 14:06

URA čupo i medijski gang vijesti nas je doveo do ovoga

Tihana
30.04.2021-14:58 14:58

Pa neće to baš tako lako ići pope. Ima još poneki Crnogorac u ovoj okupiranoj zemlji.

Neko tamo
30.04.2021-18:55 18:55

Vidi ovog crnog bradonje u Hr nije smio ni rijec da kaze a po crnoj gori okupiranoj moze sta god oce kad njemu i srbima to omoguce čupko dritan ura i medijski gang miška kesedzije i zeljka goveda onda im se može