Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora primjer u regionu, snažna podrška Francuske

''Crna Gora je, nesumnjivo, predvodnik procesa integracije u Evropsku uniju, rezultati koje ste ostvarili u kratkom roku su impresivni i možete računati na snažnu podršku Francuske u nastavku reformskih procesa'', kazao je Torkaz

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Francuske za Zapadni Balkan Reneom Torkazom.

„Crna Gora je, nesumnjivo, predvodnik procesa integracije u Evropsku uniju, rezultati koje ste ostvarili u kratkom roku su impresivni i možete računati na snažnu podršku Francuske u nastavku reformskih procesa“, kazao je Torkaz.

Ocijenivši proširenje EU na Zapadni Balkan veoma važnim i u što kraćem mogućem roku, uz ispunjenje propisanih uslova, istakao je da je u pitanju zajednički rad na završetku već otpočetih procesa i da „Crna Gora apsolutno može da posluži kao primjer u regionu“.

Ministar Ivanović je zahvalio na porukama ohrabrenja i podrške.

„Crna Gora veoma cijeni to što naši partneri i zemlje članice Unije prepoznaju napore, rezultate i apsolutnu posvećenost ove Vlade ostvarenju ključnog prioriteta, članstva u EU. Podrška Francuske
od izuzetnog je značaja i raduje nas nastavak saradnje na planu daljeg sprovođenja neophodnih reformi“, istakao je ministar.

Kazao je da je Crna Gora ušla u fazu političke stabilnosti, što je, kako je ocijenio “veoma važno kako na unutrašnjem planu, tako i sa aspekta ostvarenja vanjskopolitičkih ciljeva“, te dodao je da je svaki napredak Crne Gore dobra vijest i za ostale zemlje regiona.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktulenim regionalnim prilikama, uz poseban osvrt na važnost izgradnje trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu, a obostrano je ocijenjeno da je intenzivirani pilitički dijalog između Crne Gore i Francuske potvrda bliskih i prijateljskih veza, kao i spremnosti za kontinuirano jačanje bilateralnih odnosa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vasojevic
19.02.2024-16:08 16:08

Milogorci na aparatima.

Tara
20.02.2024-10:32 10:32

Primjer..sto se tice neo-srbijanskog fasizma-progona..i anarhije…Ne solite nam pamet….pravi bezobrazluk.