Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora predvodnik na evropskom putu

On je dodao da je sada na optuženičkoj klupi i veliki broj službenika i funkcionera bezbjednosnog sektora i drugih djelova sistema koji nijesu služili državi po riječima tužilaštva

Uvijek je zadovoljstvo sresti se sa prijateljima i visokim predstavnicima partnerske zemlje sa kojom imamo kontinuitet u unapređenju saradnje i odlične političke odnose na najvišem novou, kazao je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić na sastanku sa Mehmet Kemal Bozajom, zamjenikom ministra vanjskih poslova Turske.

“Činjenica da smo partneri u sjevernoatlanskom savezu, da kontinuirano unapređujemo saradnju i da naša brojna dijaspora predstavlja jaku sponu između dvije zemlje, dodatno je potvrđena i posjetama najviših zvaničnika Turske tokom 2021. godine koja je dala snažan pečat međusobnim diplomatskim odnosima”, istakao je Bečić.

Bozaj je kako se navodi u saopštenju čestitao Bečiću i na rezultatima i uspjesima koje Crna Gora postiže u borbi protiv organizovang kriminala i korupcije.

“Vi ste jedna zaista važna figura u vašoj politici i mi želimo da produbljujemo saradnju sa vašom Vladom na polju vazduhoplovstva, saobraćaja, zdravstva, poljoprivrede i energetike, jer je naš jedini cilj da naša saradnja bude na korist građana”, rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Turske.

Crna Gora je predvodnik na evropskom putu, naglasio je zamjenik ministra tokom svog mandata u Briselu, dodajući da su upravo napravljene pravosudne reforme ubrzale put ka EU ,,a u Briselu je priča o uspjehu na ovim poljima najglasnija“, istakao je Mehmet Kemal.

,,Mi smo u ovih pet mjeseci napravili veliki progres na EU putu. Uspjeli smo da riješimo pitanja koja se nisu mogla riješiti godinama unazad, svakodnevno svjedočimo hapšenjima, procesuiranjima, zapljenama, privođenju pravdi bjegunaca i mnogih za koje se smatralo da su nedodirljivi”, kazao je Bečić.

On je dodao da je sada na optuženičkoj klupi i veliki broj službenika i funkcionera bezbjednosnog sektora i drugih djelova sistema koji nijesu služili državi po riječima tužilaštva

,,44. Vlada je jasno definisala svoje ciljeve, odgovornost je na svima nama, istorijska evropska šansa se ukazala Crnoj Gori i ovoj generaciji političara i ona se ne smije propustiti”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve