Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora je na udaru fašizma

Ničim izazvano, do sada nezapamćeno nasilje na Cetinju, pokušalo je svim silama da izazove i nasilan odgovor, ali građanska Crna Gora, svih vjera i nacija pokazala je svoje najljepše lice. Pokazali smo tog strašnog dana da nasilje nije naša opcija, da nikada ideale građanske Crne Gore, nećemo zamijeniti njihovim idealima fašizma, mržnje, jednovjerstva i nasilja.

Piše: Miodrag Miko Živković

Bio sam potpuno u pravu kada sam najavljivao da poslije zvijerskog udara na Cetinje, ništa više neće biti isto. Dugo proizvođena mržnja od strane crkve Srbije uz podršku i pomoć aktuelne izdajničke vlasti u Crnoj Gori pokazala je u neđelju svoje pravo lice kroz najsvirepije oblike nasilja.

Ušunjao se fašizam u Crnu Goru dobro osmišljenim litijama koje su nam donijele neskrivenu mržnju prema svemu crnogorskom i različite oblike nepodnošljivosti. Da će fašizam nastaviti da nas razara, bilo je jasno kada je URA, Amfilohijev izborni poraz, pretvorila u pobjedu.

Ova godina iza nas je bila najplodnije tlo da fašizam pokaže svoje pravo lice u svim segmentima društvenog života, jer je iz dana u dan razarao građanski karakter crnogorskog društva i države.
Sramni udar na Cetinje, trebao je da bude izraz njegove konačne pobjede. Do sada neviđena u savremenom svijetu, simbioza između crkve i vlasti, trebala je Crnoj Gori da obznani pobjedu teokratije sa svim obilježjima fašizma, suprotstavljenu građanskom karakteru, sekularnom uređenju, antifašizmu i našem međuvjerskom i međunacionalnom skladu. Jednom riječju, svetosavsko klero-fašističko srpstvo je trebalo postaviti iznad svega.

Ničim izazvano, do sada nezapamćeno nasilje na Cetinju, pokušalo je svim silama da izazove i nasilan odgovor, ali građanska Crna Gora, svih vjera i nacija pokazala je svoje najljepše lice. Pokazali smo tog strašnog dana da nasilje nije naša opcija, da nikada ideale građanske Crne Gore, nećemo zamijeniti njihovim idealima fašizma, mržnje, jednovjerstva i nasilja.
Istoga dana su slavili svoju lažnu pobjedu i odavali najveća priznanja svom bezbjedonosnom sektoru i policiji, pokušavajući prikriti da su doživjeli najveći poraz. Već danas najavljuju smjene u vladi i policiji, prećutno priznajući da je objavljena Pirova pobjeda, ustvari njihov sunovrat.

Kao utemeljeni fašisti, svojom lažnom propagandom u kojoj prednjače novina, portal i TV Vijesti, sva svoja sramna ponašanja pokušavaju predstaviti drugačije, ali istina curi na sve strane, razarajući sve njihove laži i podvale.

Važno je znati, a to je sada svima valjda jasno, da je ustoličenje popa fašiste baš na Cetinju, bio samo povod za nasilje, zamišljeno poniženje, nasilnu reakciju i vladanje Crnom Gorom u vanrednom stanju, sa još brutalnijim satiranjem. Nijesu uspjeli, jer je toga dana građanska Crna Gora dala pravi odgovor na njihove zle namjere i sva simbolika našeg otpora i njihove nemoći leži u onoj strašnoj rečenici jedne starije Crnogorke koja im je poručila ” kao kurve ste došli na Cetinje, kao kurve će te se i vratiti”. Bilo je upravo tako.

Pokazali smo prvi i jedini na svijetu da se fašizam može zaustaviti i građanskim otporom. Mi ne prihvatamo mržnju i nasilje, već samo branimo čast i dostojanstvo svih nas i naše Crne Gore. Dok god je mržnja samo na jednoj strani, mi smo pobjednici.

Ovo je siguran početak njihovog kraja. Pobijedit ćemo ih u miru i poslati zauvijek na istorijsko smetlište. Sa njima će zauvijek umrijeti velikosrpska ideja satiranja Crne Gore, a oni koji ovo posmatraju, najzad moraju shvatiti da je Crna Gora na fašističkom udaru.

Facebook

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve