Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora daje kontinuiran doprinos regionalnoj saradnji

Abazović se sastao sa generalnim sekretarom Unije za Mediteran

Tokom boravka u Njujorku, odlazeći premijer i rukovodilac radom Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović sastao se sa generalnim sekretarom Unije za Mediteran Naserom Kamelom, i tom prilikom još jednom ponovio da Crna Gora daje kontinuiran doprinos regionalnoj saradnji.

„Stabilna regionalna saradnja i dobri susjedski odnosi jedan su od ključnih prioriteta vanjske politike Crne Gore. Spremni smo da učestvujemo u svim inicijativama koje u krajnjem imaju za cilj integraciju zemalja regiona u Evropsku uniju”, poručio je Abazović, saopšteno je iz Vlade.

On je kazao i da bi Crna Gora “jako cijenila podršku” kandidaturi koji je Budva-Boka podnijela za titulu Evropske prijestonice kulture 2028.

„Crna Gora pozdravlja sve prilike za budući razvoj saradnji i inicijativa u predstojećem periodu, sa fokusom na zajedničkim akcijama, posebno za inicijativu vezano za nominaciju Prijestonice kulture Mediterana 2025”, istakao je Abazović tokom susreta.

Iz Vlade navode da Abazović je podsjetio da Crna Gora predsjedava dvijema regionalnim inicijativama (CEFTA – Centralnoevropski sporazum o slobodnoj trgovini i DPPI – Inicijativa za pripremljenost i prevenciju katastrofa za jugoistočnu Evropu), kao i da je nedavno uspješno okončano jednogodišnje predsjedavanje procesom saradnje SEECP – Jugoistočna Evrope.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve