Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora će unaprijediti saradnju sa Albanijom u oblasti odbrane

Sagovornici su naglasili zajedničko uvjerenje da će dvije zemlje uspješno ostvariti napredak u implementaciji evropske integracione agende

Saradnja sa Republikom Albanije u oblasti odbrane biće dodatno unaprijeđena, posebno imajući u vidu naše zajedničke interese i opredjeljenja koje dijelimo kao susjedi i saveznici u NATO, saopštila je ministarka odbrane Olivera Injac na sastanku sa albanskim amabasadorom Ridijem Kurtezijem.

Ona je Kurtezija upoznala sa planovima za buduće aktivnosti u Ministarstvu odbrane.

”Ambasador Kurtezi čestitao je ministarki Injac izbor na odgovornu dužnost i iskazao spremnost da se nastavi i produbi uspješna saradnja u oblasti odbrane između dvije države saveznice”, saopšteno je iz Ministarstva.

Kurtezi se osvrnuo i na sadržajnu saradnju dvije zemlje u okviru regionalnih inicijativa, što značajno doprinosi jačanju povjerenja.

”Sagovornici su naglasili zajedničko uvjerenje da će dvije zemlje uspješno ostvariti napredak u implementaciji evropske integracione agende, uz međusobnu podršku koja će i u narednom periodu predstavljati temelj stabilnosti u regionu”, rekli su u Ministarstvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve