Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora će i dalje pomagati Albaniji

Predsjednik države i DPS-a Milo Đukanović zahvalio se danas posebno predstavnicima političkih partija iz Albanije

Predsjednik države i DPS-a Milo Đukanović zahvalio se danas posebno predstavnicima političkih partija iz Albanije, koji su uprkos razornom zemljotresu koji je zadesio tu državu, došli na osmi Kongres DPS-a, i na taj način demonstrali dobrosusjedstvo i političko partnerstvo.

Milo Đukanović

“Dragi prijatelji, susjednu i prijateljsku Albaniju je potresla serija zemljotresa koji su, nažalost odnijeli desetine ljudskih života, koi su doveli do povrjeđivanja više stotina ljudi i do ogromnih materijalnih gubitaka. Crna Gora se u najboljem maniru dobrosusjedstva i prijateljstva odmah odazvala potrebi da prijateljima pritekne u nevolji. Naravno, u skladu sa svojim mogućnostima u danima koje slijede Crna Gora će i dalje pružiti svu neophodnu podršku i pomoć. Ali svi ovdje prisutni, siguran sam da govorim i u vaše ime, se pridružujemo bolu koji danas osjećaju građani Albanije koji su u zemljotresima izgubili svoje najbliže”, rekao je Đukanović.

Naglasio je “izražavamo im naše iskreno saučešće, a najbolje želje za brz oporavak povrijeđenih”.

“Ovo je svakako prilika da posebno zahvalimo našim prijateljima iz političkih partija Albanije koje su uprkos nevoljama koje su ih zadesile našli za shodno da budu prisutni na osmom Kongresu Demokratske partije socijalista i na taj način demonstriraju i svoje dobrosusjedstvo i političko partnerstvo u realizaciji zajedničkih zadataka”, zaključio je on.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve