Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Ćorović: Podržavamo da 44. Vlada bude inkluzivna, sa predstavnicima svih naroda

Više puta smo iznosili stav da želimo inkluzivnu Vladu, u kojoj će se naći pripadnici svih naroda koji žive u Crnoj Gori, kako se niko ne bi osjećao diskriminisanim i politički marginalizovanim, kazao je Jasmin Ćorović, potpredsjednik Bošnjačke stranke

Ne pristajemo na tendeciozan stav, koji se zadnjih dana uporno podmeće predsjedniku Bošnjačke stranke Ervinu Ibrahimovićui BS da ne žele Srbe u vlasti. Ne postoji ni jedno saopštenje u kome ističemo da BS ne želi da pravi vladu u kojoj ne mogu biti pripadnici ovog ili onog naroda ili ove ili one stranke, odnosno, političke strukture. Naprotiv, više puta smo iznosili stav da želimo inkluzivnu Vladu, u kojoj će se naći pripadnici svih naroda koji žive u Crnoj Gori, kako se niko ne bi osjećao diskriminisanim i politički marginalizovanim, kazao je Jasmin Ćorović, potpredsjednik Bošnjačke stranke.

“Mi poštujemo činjenicu da je predsjednik države dao mandat za sastav Vlade kandidatu najjače političke listeMilojku Spajiću, koga smo i mi podržali, te se shodno tome nijesmo miješali u posao mandatara, niti iznosili bilo kakve stavove po pitanju sastava Vlade. Na njemu je da sastavi Vladu. Svakako, pregovarali smo o učešću BS u Vladi, što je uobičajena praksa, i iznijeli svoje zahtjeve koji se tiču principa i političkih pravaca i vizije kretanja države, na bazi kojih smo spremni participirati u Vladi”, kazao je Ćorović.

On je poručio da se u javnosti plasira zlonamjerna teza, koju podupiru čelnici koalicije “Za budućnost Crne Gore”, a kojom se spinuje realnost na način da Bošnjačka stranka ne želi političku saradnju sa Srbima i ovom koalicijom zato što su Srbi.

“To je, naravno notorna neistina i podmetačina. Prvo, mi naše partnere ne biramo po tom principu, već na osnovu programa, ideologije, zajedničkih pogleda na budućnost, a osim toga, cijeloj javnosti je poznata činjenica da, osim u koaliciji “Za budućnost Crne Gore”, i u drugim strankama ima visoko rangiranih funkcionera koji se javno izjašnjavaju kao Srbi. Takođe, izborni rezultat je pokazao da je značajan broj Srba glasao i druge partije, sa kojima ćemo veoma rado sarađivati u budućoj Vladi. To potpuno demaskira spin da Bošnjačka stranka ne želi Srbe u Vladi. Ponavljam, želimo da pravimo inkluzivnu i građansku Vladu, sa svim narodima, i sa Srbima svakako, ali Vladu koja će biti formirana na jasnim evroatlanskim vrijednostima i pravcima. Na principima vladavine prava, dobrosusjedskih odnosa, nedvosmislenog stava prema rusko-ukrajinskoj krizi, ali i jasnim stavovima o nekim događajima iz zajedničke nam bliske i dalje prošlosti”, kazao je Ćorović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve