Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

CKM: U Beranama popovi vode kampanju za rušenje crnogorske nezavisnosti

Akcija Glasaj za Crnu Goru je uz dosta poteškoća organizovana u Beranama, saopšteno je danas iz Crnogorske kulturne mreže.

Akcija Glasaj za Crnu Goru je uz dosta poteškoća organizovana u Beranama, saopšteno je danas iz Crnogorske kulturne mreže.

CKM: U Beranama popovi vode kampanju za rušenje crnogorske nezavisnosti

“Naime lokalna samouprva je odmah po postavljamju logistike potrebe za organizaciju akcije tražila preko Komunalne policije da se ista ukloni. Za našu organizaciju boravak u Beranama je bio dosta mučan i težak zbog činjenice da se u ovom gradu nalazi centrala iz koje se rukovodi pokušajem rušenja crnogorske nezavisnosti”, navode u saopštenju.

I pored toga i ostalih poteškoća poput organizovanog provociranja njihovih članova uspjeli su da porazgovaraju sa dijelom građana.

“Iz razgovora sa njima smo čuli da njihove kuće obilaze popovi i govore im da je glas za državotvorne partije glas protiv srpske crkve Republike Srbije. Takođe dio građana sa kojima smo razgovarali nam je kazao da crnogorska zastava nije dobrodošla u Beranama već je njihova zastava trobojna ona ispod koje stoji Vladika Joanikije”, saopšteno je iz CKM.

Foto: CKM
Ono što je za njih ohrabrujuće je to što je ipak bilo više onih koji su pružili podršku akciji i sa zadovoljstvom preuzeli poklon crnogorsku zastavu i ostali promo materijal. Ovi građani su kazali da fotografije i klicaji protiv Crne Gore nije stvarna slika njihovog grada što će po njihovim riječima pokazati predstojeći izbori.

“Građani Berana posebno ističu kako im je žao što se dio bošnjaka iz ovog grada zbog nacionalističkih parola ośeća potišteno. Mladi iz Berana sa kojima smo razgovarali su nezadovoljni odnosom lokalne samouprave prema njima naročito činjenicom da je do posla u nekoj lokalnoj administraciji jedino moguće doci uz partijisku knjižicu ili blagoslov Joanikija Mićovića.
Nakon analize akcije koju smo sproveli u Beranama dolazimo do zaključka da se u ovom gradu vodi ozbiljna antidržavna kampanja koja ima za cilj da Crnu Goru vrati u projekat velikosrpskog nacionalizma kojem smo 2006. godine rekli NE”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve