Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Ćinćur: Bilo je mnogo teških riječi na Glavnom odboru

Dodaje da je nakon toga bilo razgovora, ali samo onih da ona i Pejović promijene javno izrečeni stav

Poslanica Jevrosima Pejović, koja je nedavno isključena iz Pokreta Evropa sad tvrdi da su joj prijetili na Glavnom odboru partije, te da je trpjela pritiske zbog stava da ne podrži predloženi koncept Vlade Milojka Spajića. Njena koleginica, poslanica Evrope sad Radinka Ćinćur potvrdila je da je na Glavnom odboru te partije bilo mnogo teških riječi, te naglasila su čak neki insinuirali da su ona i Pejović pod uticajem raznih službi.

“Bilo je mnogo teških riječi na Glavnom odboru, mnogo grubosti, riječi da smo pripadnici ili pod uticajem raznih službi. Bilo je toliko da su neki časni ljudi reagovali, drugi iz Predsjedništva pokušavali da smire situaciju. Mislila sam, ipak, da su to trenuci ljutnje i da ćemo razgovarati i neslaganjima s ciljem da ih riješimo u svojoj kući, jer smo obje članice PES-a od početka”, rekla je Ćinćur.

Dodaje da je nakon toga bilo razgovora, ali samo onih da ona i Pejović promijene javno izrečeni stav.

“Bilo je razgovora, ali nažalost, ne da se racionalno sagleda situacija, već da se mi ubijedimo da odustanemo od stava da Vlada bude sastavljena od više subjekata pobjedničke koalicije na predsjedničkim izborima”, objasnila je Ćinćur za portal Adria.

Na pitanje zašto se različitost mišljenja predstavlja u Crnoj Gori kao izdaja, ona ističe da je to zato što smo još nezrelo društvo.

“Zašto se različitost predstavlja kao izdaja? Zato što smo nezrelo društvo, nenaviklo na pluralizam mišljenja, društvo koje, umjesto da od lidera traži odgovornost, od njega stvara idola. Dok tako bude, imaćemo autoritarne vođe umjesto zasluženog autoriteta”, zaključila je Ćinćur.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve