Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Cikotić: Ostavka ili smjena Krivokapića ako se utvrdi da je dao paušalne ocjene

Kako je navela, saslušanje će se održati na temu izjave Krivokapića o namjeri za njegovo hapšenje zbog krivičnog djela veleizdaje Crne Gore.

Ukoliko se pokaže da nadležni organi nijesu izvor tvrdnji premijera Zdravka Krivokapića o namjeri za njegovo hapšenje zbog krivičnog djela veleizdaje države, već da je davao lažne i paušalne ocjene o ovako važnim stvarima koje mogu uznemiriti javnost, onda je jasno da je jedino rješenje politčke krize da bude smijenjen ili podnese ostavku, ocijenila je portparolka Socijaldemokratske partije Amina Cikotić.

“Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore prihvatio je inicijativu predsjednika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića za kontrolno saslušanje premijera Zdravka Krivokapića, v.d direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića i glavnog specijalog tužioca Milivoja Katnića”, poručuje Cikotić.

Kako je navela, saslušanje će se održati na temu izjave Krivokapića o namjeri za njegovo hapšenje zbog krivičnog djela veleizdaje Crne Gore.

“Predsjednik Vlade je, naime u televizijskom intervjuu, izjavio da je “imao informacije da mu se spremalo hapšenje zbog veleizdaje da je potpisao Temeljni ugovor u Beogradu, koji je protivustavan””, podsjeća Cikotić.

Napominje da u svakom demokratskom društvu takve najave izazivaju uznemirenost javnosti, ali i potencijalnu duboku institucionalnu krizu, te se stoga “nadamo da će poslanici, ali i crnogorska javnost, dobiti sve informacije o ovom slučaju u toku kontrolnog saslušanja zakazanog za idući petak, 30. jul. 2021.”

“Vršilac dužnosti direktora policije Zoran Brđanin je već izjavio da policija nema saznanja o navodima premijera, a ovo će biti prilika da se izjasni i direktor ANB Dejan Vukšić i time pokaže da li je Krivokapić o ovakoj ozbiljnoj stvari govorio istinu ili ne”, ocjenjuje Cikotić.

Prema njenim riječima, ukoliko se pokaže da su navodi koje je javno iznio neistiniti, “to bi dodatno doprinijelo degradiranju pozicije premijera i dokazalo nesposobnost da se na ozbiljan način vodi država i grade njene institucije”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cikotić: Ostavka ili smjena Krivokapića ako se utvrdi da je dao paušalne ocjene – CG Vijesti
25.07.2021-15:13 15:13

[…] Aktuelno […]