Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

CGO: Poslanici i njihov aktivizam na plenarnim zasijedanjima vs primanja

Zanimljivo je uporediti primanja poslanika i poslanica sa njihovim aktivizmom na plenarnim zasijedanjima, a CGO daje pregled za po šest najaktivnih i šest najneaktivnijih u tom pogledu

Centar za građansko obrazovanje (CGO) uradio je uporednu analizu aktivnosti poslanika i poslanica na plenarnim zasijedanjima. Najaktivniji poslanik prema analizi CGO je Momo Koprivica iz Demokrata.

“Najaktivniji poslanik 27. saziva Skupštine Crne Gore tokom plenarnih zasijedanja, od konstitutivne sjednice 23. septembra.2020. do 01. septembra 2022, bio je Momo Koprivica, iz Demokratske Crne Gore, koji je govorio 18h 30m 59s, a za njim slijedi Branko Radulović, iz PzP-DF, sa 16h 11m 45s govora”, naveli su iz CGO.

Na drugoj strani, kako navode iz CGO, “u neaktivnosti prednjače poslanici iz DPS-a”.

“Pa su tako neki od njih, po evidenciji Skupštine Crne Gore  o svima koji su uzimali riječ tokom tog perioda, ubilježili svega nekoliko minuta govora, poput Mevludina Nuhodžića sa 1m42s i Branimira Gvozdenovića sa 2m 51s”, dodaju iz CGO.

Zanimljivo je uporediti primanja poslanika i poslanica sa njihovim aktivizmom na plenarnim zasijedanjima, a CGO daje pregled za po šest najaktivnih i šest najneaktivnijih u tom pogledu.

“Poslanici, takođe, rade i u odborima, a njihov aktivizam i u tom formatu je vrlo raznolik”, poručuju iz CGO.

Foto: CGO
Foto: CGO

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve